Λοβέρδος: Αν δεν διπλασιάσω τα ποσοστά θα φύγω από αρχηγός

Την ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην περίπτωση που κερδίσει στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής. O υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝ.ΑΛ, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στην τηλεόραση του Open δήλωσε χαρακτηριστικά πως το ΚΙΝΑΛ δεν πέτυχε και πως πρότασή του είναι να μετανομαστεί σε ΠΑΣΟΚ. Επίσης είπε πως: «Αν δεν δείξεις στον κόσμο ότι μπορείς να είσαι μεγάλο κόμμα, δεν έρχεται σε εσένα» και πρόσθεσε πως ένα δικό τους 18% στις εκλογές θα αλλάξει εντελώς τα πράγματα.

«(Το ΚΙΝΑΛ) δεν πέτυχε. Εγώ πάλεψα από τις τάξεις του όσο μπορούσα όπως και όλοι και όλες αλλά μέχρι εκεί φτάσαμε. Το τρίτο κόμμα με 8,1 και με δημοσκοπικές 5, 6, 7 είναι χθες. Εάν οι πολίτες με επιλέξουν, στο χέρι τους είναι, θα υπάρξει ΠΑΣΟΚ. Θα μετονομαστεί με απόφαση του συνεδρίου που θα γίνει το Μάρτιο. Η πρότασή μου θα είναι να είναι ΠΑΣΟΚ, να είναι ένα κόμμα που θα έχει σκέπη και γι’ αυτούς που δεν θέλουν να ενταχθούν σε εμάς μα είναι κοντά μας. Κινήσεις όπως αυτή που το απόγευμα παρουσιάζουμε τις θέσεις μας με το Νίκο Ανδρουλάκη και το Χάρη Καστανίδη. Κινήσεις πολιτών. Το ΚΙΔΗΣΟ φυσικά του κ. Παπανδρέου. Αυτά όλα θα έχουμε ένα σχήμα που να τα καλύπτει. Το σύμβολό μας θα είναι ο ήλιος, το χρώμα μας θα είναι το πράσινο. Επιστροφή στον 21ο αιώνα με το ΠΑΣΟΚ», είπε αρχικά ο κ. Λοβέρδος.

«Θυμάμαι μία φράση χαρακτηριστική του Ανδρέα Παπανδρεόυ, θέλω να την επικαλεστώ, το ΠΑΣΟΚ δεν κληρονομείται, ούτε χαρίζεται, δεν θα μας το πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είδατε την σκηνική παρουσία του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη με πάρα πολύ πράσινο. Αυτά λοιπόν τα παθαίνει κανείς, ένα κόμμα, αν έχει πάρα πολύ μικρό ποσοστό, όπως έχουμε εμείς, 5, 6, 7. Του παίρνει πολλά στελέχη η κυβέρνηση, η εκάστοτε κυβέρνηση μας πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα πήρε και η Νέα Δημοκρατία», είπε στη συνέχεια ο κ. Λοβέρδος.

Απαντώντας σε ερώτημα αν υπάρχει ευθύνη της τωρινής ηγεσίας για τη θέση του κόμματος σημείωσε: «Με την έννοια όχι ότι το ήθελε. Προφανώς και δεν το ήθελε και αγωνίστηκε για το αντίθετο. Αλλά όταν δεν το καταφέρνεις, δεν καταφέρνεις να μεγαλώσεις την παράταξή σου, δεν θες να συγκυβερνήσεις, όταν και τα δύο δεν τα κάνεις, δεν μπορείς και δεν θέλεις τότε ο χώρος καλύπτεται από άλλους».

«Θα προτείνω δύο μόνιμους αντιπροέδρους»

«Θέλω να σας πω ότι έχω σκεφτεί και θα το πω σε εσάς πρώτη φορά αλλά θα το επαναλάβω στην Κεντρική Επιτροπή με ανάλυση ότι δεν θα είμαι μόνος μου. Θα προτείνω δύο θέσεις αντιπροέδρων, μονίμων αντιπροέδρων στο κόμμα. Ο ένας ή η μία θα έχει να κάνει με θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και του κόμματος, ο άλλος θα έχει τα συνδικάτα και τα κοινωνικά κινήματα και ο τρίτος ή τρίτη θα έχει την ευθύνη του προγράμματος μας που πρέπει να γίνει κυβερνητικό πρόγραμμα, πηγαίνοντας προς τις εκλογές 2022-2023 και μετά θα πάψει να υπάρχει. Δηλαδή ο τρίτος αντιπρόεδρος θα είναι για έως τις εκλογές. Από το συνέδριο έως τις εκλογές. Με μία συλλογική ηγεσία που θα έχει συνδυασμό εμπειρίας και δύναμης που φέρνουν τα νιάτα, πιστεύω και με τον πολιτικό μας λόγο, με τα σύμβολά μας, το χρώμα μας, τον ήλιο, με το όνομά μας για το οποίο είμαστε υπερήφανοι», είπε ακόμα ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Start typing and press Enter to search