Μετά την Taylor Swift, το Clive Davis Institute (Ινστιτούτο Κλάιβ Ντέιβις) του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης ενέταξε στο πρόγραμμά του κύκλο μαθημάτων για τη Lana Del Rey, αυτό το φθινόπωρο.

Το μάθημα “Θέματα στην ηχογραφημένη μουσική: Lana Del Rey” διδάσκεται από τη δημοσιογράφο και συγγραφέα, Kathy Iandoli και σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου θα εξετάζει τη συνεισφορά της τραγουδίστριας-τραγουδοποιού στην ποπ σκηνή του 21ου αιώνα, τη σχέση της με τον φεμινισμό, τις μουσικές της επιρροές και τους καλλιτέχνες που έχει επηρεάσει.
Μία άλλη πτυχή που θα μελετάται είναι η σύνδεση της Del Rey με τα κινήματα κοινωνικής δικαιοσύνης, #BlackLlivesMatter, #MeToo και #TimesUp . Η Lana Del Rey τιμήθηκε με το Βραβείο Δεκαετίας στην εκδήλωση Δημιουργοί Επιτυχιών του Variety τον περασμένο Δεκέμβριο.
Το σχετικό πρόγραμμα μαθημάτων έχει σαν στόχο να ενθαρρύνει τους φοιτητές να σκεφτούν πιο βαθιά και με κριτική σκέψη πάνω στα είδωλα που θαυμάζουν. Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Clive Davis, έμπειρος συγγραφέας,ακαδημαϊκός και μουσικός, Jason King μιλώντας στο Variety δικαιολόγησε την επιλογή της Del Rey: “Όταν προσφέρουμε τέτοιου είδους κύκλους μαθημάτων αφιερωμένους σε ένα πρόσωπο πάντα ρωτάμε τον εαυτό μας: πώς η δουλειά αυτού του καλλιτέχνη θα βοηθήσει τους μαθητές μας να να σκεφτούν με πιο ευρύ τρόπο το περίπλοκο πολιτιστικό, κοινωνικό και πολιτικό σύστημα, τα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα και κινήματα.

Η Lana Del Rey αντανακλά τις αλλαγές στη σύγχρονη κουλτούρα και το πώς μεταβάλλεται ο ρόλος της σύγχρονης γυναίκας στην pop μουσική. Μελετούμε την Lana Del Rey για να αναλογιστούμε πάνω στην αυξανόμενη δημοφιλία του anti-pop. Εξετάζουμε το αυξανόμενο ενδιαφέρον σε θέματα ψυχικής υγείας και αξιολογούμε τις αλλαγές που ο 21ος αιώνας έχει φέρει σε θέματα ταυτότητας, φυλής, έθνους και κοινωνικής τάξης. Η Lana είναι τόσο σχετική όσο και αμφιλεγόμενη.”
Κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Clive Davis έχει φέρει τους φοιτητές της σχολής σε επαφή με ονόματα όπως οι: Pharrell Williams, De La Soul, Nile Rodgers, Q-Tip και Alicia Keys.