Στο προσωπικό του Twitter επιρρίπτει τις ευθύνες ο Έλον Μασκ για την πρόσληψη της δικηγορικής εταιρείας Perkins Coie.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, δήλωσε σε ηλεκτρονικό μήνυμα στο Reuters την Παρασκευή ότι η πρόσληψη της δικηγορικής εταιρείας Perkins Coie για την υπεράσπιση της εταιρείας σε ομοσπονδιακή αγωγή στην Καλιφόρνια αυτή την εβδομάδα ήταν ένα λάθος που δεν θα ξανακάνει.
Oι δικηγόροι της Perkins Coie εισήλθαν στο δικαστήριο για λογαριασμό του Twitter στην υπόθεση την Τετάρτη, παρόλο που ο Μασκ έχει καταγγείλει την εταιρεία στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, σε ένα tweet τον περασμένο μήνα, για την συνεργασία της με την πρώην υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Μασκ ανέφερε ότι η πρόσληψη της Perkins Coie ήταν ένα λάθος εκ μέρους ενός μέλους της ομάδας του Twitter.
Δεν απάντησε αμέσως σε ερωτήσεις που ακολούθησαν την Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένου του κατά πόσον η Perkins Coie θα παραμείνει ως σύμβουλος του Twitter σε τουλάχιστον έξι άλλες αγωγές που έχει αναλάβει. Εκπρόσωπος της Perkins Coie δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.
Τα «βάζει» με όλους

Η επίθεση του Mασκ ακολουθεί μήνες εσωτερικών εντάσεων σχετικά με το νομικό προσωπικό και τις προτεραιότητες του Twitter από τότε που απέκτησε την εταιρεία έναντι 44 δισ. δολαρίων και ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου τον Οκτώβριο.

Ο Μασκ απέλυσε τη Vijaya Gadde, υπεύθυνη νομικών υποθέσεων και πολιτικής του Twitter, καθώς και άλλους ανώτερους υπαλλήλους.

Το Twitter έκανε επίσης αλλαγές στις εξωτερικές νομικές ομάδες του, με τους δικηγόρους της Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan να αντικαθιστούν άλλες εταιρείες σε αρκετές υποθέσεις.

Ο Μασκ έγραψε στο Twitter στις 8 Δεκεμβρίου ότι «δεν χρησιμοποιεί την Perkins Coie» ως εξωτερικό δικηγόρο και κάλεσε άλλες εταιρείες να μποϊκοτάρουν την εταιρεία. Ξεχώρισε έναν πρώην δικηγόρο της Perkins Coie, τον Michael Sussmann, ο οποίος ήταν σύμβουλος της Κλίντον το 2016, ενώ εργαζόταν στην εταιρεία.

Ο Sussmann αθωώθηκε τον Μάιο αφού αρνήθηκε τις ομοσπονδιακές κατηγορίες ότι είπε ψευδώς στο FBI ότι δεν εργαζόταν για λογαριασμό της Κλίντον όταν έδωσε στην υπηρεσία υποτιθέμενα στοιχεία για κυβερνοσυνδέσεις μεταξύ του οργανισμού Trump και μιας τράπεζας με έδρα τη Ρωσία.

«Καμία εταιρεία δεν πρέπει να τους χρησιμοποιεί μέχρι να επανορθώσουν για την προσπάθεια του Sussmann να διαφθείρει μια προεδρική εκλογή», έγραψε ο Musk τον Δεκέμβριο, αναφερόμενος στην Perkins Coie.

Τον Μάιο, ο Μασκ έγραψε στο Twitter ότι η Perkins Coie και μια άλλη μεγάλη δικηγορική εταιρεία αποτελούνται από «δικηγόρους με λευκά παπούτσια» που «ευδοκιμούν στη διαφθορά».

Η υπόθεση που είχε αναλάβει η Perkins Coie για το Twitter είχε ασκηθεί πέρυσι από τη Laura Loomer, μια ακροδεξιά ακτιβίστρια που αποκλείστηκε από τον ιστότοπο το 2018.