Το φαγητό στα αεροπλάνα δεν έχει και την καλύτερη φήμη, όλοι το ξέρουμε αυτό. Αλλά μια αεροπορική εταιρεία φαίνεται να έχει πάει ένα βήμα παραπέρα, καθώς ορισμένοι σοκαρισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αντιδρούν σε μια από τις επιλογές που φαίνεται να είναι διαθέσιμες σε μια αεροπορική εταιρεία.

Ένας επιβάτης σε πτήση της China Eastern Airlines μοιράστηκε μια εικόνα του μενού φαγητού της business class και επέστησε την προσοχή σε ένα στοιχείο του καταλόγου συγκεκριμένα.
Η αεροπορική εταιρεία φέρεται να σέρβιρε εισαγόμενη σκυλοτροφή με μπάμιες ως ένα από τα ορεκτικά. Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έγραψαν ότι αυτό σίγουρα πρέπει να είναι λάθος μετάφραση.


Πάντως η ιδέα μιας αεροπορικής εταιρείας να σερβίρει φαγητό σκύλου στους επιβάτες φαίνεται τραβηγμένη, ακόμη και για τα πιο τολμηρά γαστρονομικά πρότυπα.

Εν τω μεταξύ, η εικόνα συνεχίζει να προκαλεί θόρυβο, με τα αστεία και τα μιμίδια να εξαπλώνονται στο διαδίκτυο. Πρόκειται για μια viral στιγμή που αναδεικνύει τις πιθανές παγίδες της μετάφρασης και τη σημασία της πολιτισμικής ευαισθησίας στις παγκόσμιες υπηρεσίες.