Πόσο στοίχισε σε πασίγνωστο επιχειρηματία

Ένα από τα πιο πολυτελή μοντέλα στην ιστορία των τεσσάρων τροχών ταξινομήθηκε ως καινούργιο στη χώρα μας, βρίσκοντας θέση στο γκαράζ ενός πολύ γνωστού Έλληνα επιχειρηματία.

Ένα αυτοκίνητο που αποτελεί την επιτομή της πολυτέλειας, χωρίς να υστερεί σε εκδρομικές ικανότητες, κοσμεί εδώ και λίγες ώρες τους δρόμους της χώρας μας.

Πρόκειται για μια Rolls-Royce Cullinan, η οποία ταξινομήθηκε την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου στην Ελλάδα, λαμβάνοντας ευθύς εξαρχής θέση στη λίστα με τα πολυτελέστερα τετράτροχα που έχουν πάρει ελληνικές πινακίδες στα χρονικά. 
Το μοντέλο αποκτήθηκε από πολύ γνωστό Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος είναι λάτρης των πολυτελών αυτοκινήτων. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι αυτή η καινούργια Cullinan είναι η πρώτη Rolls-Royce που ταξινομείται στην Ελλάδα μετά από 21 ολόκληρα χρόνια!

Ο ασυναγώνιστα πολυτελής χαρακτήρας του πρώτου SUV στην ιστορία της Rolls-Royce υποδηλώνεται από την ονομασία του μιας και αυτή αντλείται από το διαμάντι Cullinan, το οποίο με βάρος 603 γραμμάρια και 3.106 καράτια είναι το μεγαλύτερο που έχει βρεθεί ποτέ

Η πολυτέλεια που εκπέμπει το όνομα της θηριώδους – σε επίπεδο διαστάσεων (μήκος 5.341 χλστ.) – Cullinan αντικατοπτρίζεται και στο εσωτερικό της όπου υπάρχουν -μεταξύ άλλων- δερμάτινες επενδύσεις, ξύλινες λεπτομέρειες και μεταλλικό φινίρισμα.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το Cullinan, βρίθει συστημάτων άνεσης ασφάλειας και υποβοήθησης καθώς ο στόχος ήταν η δημιουργία του πιο προηγμένου τεχνολογικά αυτοκινήτου του είδους στον κόσμο.

Μόλις από τον βασικό εξοπλισμό προσφέρονται συστήματα αποτροπής συγκρούσεων, περιμετρικής ορατότητας και άνωθεν θέασης βασιζόμενο σε δεδομένα από 4 κάμερες και σύστημα νυχτερινής όρασης.

Παράλληλα, ξεχωρίζουν οι δύο εκδοχές διαμόρφωσης των πίσω θέσεων η Lounge (δύο ανεξάρτητα καθίσματα και ένα ηλεκτρικά αναδιπλούμενο) και η Individual Seats με δύο ανεξάρτητα καθίσματα-πολυθρόνες που χωρίζεται από μια κονσόλα, όπου μπορούν να τοποτεθητούν τα κρυστάλλινα ποτήρια σαμπάνιας των πίσω επιβατών.

Πέρα από υπερπολυτελής, η Cullinan είναι και πανίσχυρη, καθώς κινείται από έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V12 βενζινοκινητήρα των 6,75 λίτρων με ισχύ 563 PS και 850 Nm η οποία είναι διαθέσιμη από τις 1.600 σ.α.λ. ενώ το παζλ του μηχανικού συνόλου συμπληρώνεται από σύστημα τετρακίνησης αλλά και τετραδιεύθυνσης.

Το μοντέλο δεν υστερεί και από off-road χαρακτήρα, με τους μηχανικούς της Rolls-Royce να διαβεβαιώνουν τους υποψήφιους αγοραστές πως η Cullinan έχει το κατάλληλο «οπλοστάσιο» προκειμένου να περιηγηθεί απρόσκοπτα σε κακοτράχαλα εδάφη.

Σε ό,τι αφορά την τιμή της, μια καινούργια Rolls-Royce Cullinan ξεκινά στην Ελλάδα κοντά στα 700.000 ευρώ. Όμως δεδομένων των δυνατοτήτων που δίνει η μάρκα για εξατομίκευση του κάθε προϊόντος, είναι σίγουρο ότι το αυτοκίνητο κόστισε ένα ποσόν λίγο πιο κάτω ή πιο πάνω από το 1.000.000 ευρώ.
www.carandmotor.gr