Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν πραγματοποίησαν χθες Τρίτη το βράδυ σύντομη επίσκεψη στην Ακρόπολη, συνοδευόμενοι από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.
Ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν επισκέπτεται την Ελλάδα μετά το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ριάντ τον Οκτώβριο του 2021.
Τον στρατηγικό χαρακτήρα των σχέσεων Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας, που επιβεβαιώθηκε κατά την επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Ριάντ τον Οκτώβριο του 2021, και αναμένεται να επισφραγιστεί με την υπογραφή σειράς διμερών συμφωνιών στην Αθήνα, καθώς και το έντονο ενδιαφέρον της σαουδαραβικής πλευράς για μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα σηματοδοτεί η επίσημη επίσκεψη χθες Τρίτη και σήμερα Τετάρτη του πρίγκιπα διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν αναφέρθηκε στο πρότζεκτ για φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς στη διασύνδεση μεταξύ των δύο χωρών στο τομέα των τηλεπικοινωνιών.
Η παρουσία του σαουδάραβα μεγιστάνα στην Ελλάδα θεωρείται κομβικής σημασίας για τις επενδύσεις στη χώρα μας καθώς τα κεφάλαια που αναμένεται να δαπανηθούν σε διάφορους τομείς της οικονομίας, είναι μυθικά.

Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, στις δηλώσεις του κατά την υποδοχή στο Μαξίμου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποκάλυψε μεγάλο μέρος της επενδυτικής ατζέντας και των σχεδίων του, λέγοντας πως, μεταξύ άλλων, η Σαουδική Αραβία θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε κόμβο για το υδρογόνο στην Ευρώπη.