Μητσοτάκης: Να εμβολιαστούν οι έφηβοι για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια

Νέο μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού έστειλε από την Τρίπολη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τα παιδιά άνω των 12 ετών και καλώντας τους εφήβους να κάνουν το εμβόλιο.

Ο κ. Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση του με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου  Παναγιώτη Νίκα, δήλωσε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται αύξηση στο ρυθμό των ραντεβού που κλείνονται, και από τα νέα παιδιά, τους νέους συμπολίτες μας, αλλά και από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που ενδεχομένως να είχαν διστάσει μέχρι στιγμής να εμβολιαστούν.

«Είναι ξεκάθαρο -έβλεπα και τα στοιχεία σήμερα με τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία πια όπως είχαμε προβλέψει είναι ήδη κυρίαρχη στη χώρα μας- ότι όλοι οι Έλληνες είτε θα εμβολιαστούν είτε θα αρρωστήσουν. Επομένως, θα προέτρεπα πραγματικά, με όσο μεγαλύτερη δύναμη μπορώ, όσο δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν αυτή τη στιγμή, όχι μόνο από το να κολλήσουν αλλά από το να αρρωστήσουν σοβαρά», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Χαρακτήρισε το εμβόλιο «ένα θαύμα της επιστήμης», το οποίο έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά του και την ασφάλειά του, επισημαίνοντας ότι το 99% των συμπολιτών μας μεταξύ 60 και 80 ετών που αρρώστησαν σοβαρά ήταν ανεμβολίαστοι.

«Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε τίποτα παραπάνω για το πόσο επικίνδυνο είναι, ειδικά τώρα που έχουμε τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα, να παραμένει κάποιος ανεμβολίαστος» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και ενθάρρυνε τους εφήβους, σε συνεννόηση πάντα με τους γονείς τους, να κάνουν κι αυτοί το βήμα του εμβολιασμού, ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

«Και φυσικά, εφόσον η Επιτροπή το εισηγηθεί, θα εγκρίνουμε κι εμείς το να κατέβει το όριο του εμβολιασμού μέχρι τα 12, όπως γίνεται αυτή τη στιγμή στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες», επανέλαβε ο πρωθυπουργός.

Start typing and press Enter to search