Μπριάμ σε ψημένο ζυμωτό ψωμί και ανθότυρο
Υλικά για 2 άτομα
2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε χοντρά κομμάτια
1 ντομάτα κομμένη σε μεγάλους κύβους ή 10 ντοματίνια ολόκληρα
1 κ.σ. μαϊντανός χοντροκομμένος ή φρέσκια ρίγανη από τη γλάστρα
2 χοντροκομμένες φέτες ζυμωτού ψωμιού
200 γρ. φρέσκο ανθότυρο
Αλάτι, φρέσκο πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Ελαιόλαδο ή πυρηνέλαιο ελιάς για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά τηγανίζουμε τις μελιτζάνες για 4-5 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Συνεχίζουμε με τις πιπεριές, τις τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά και από τις δύο πλευρές, στρώνουμε σε αντικολλητικό ταψάκι και προσθέτουμε τις ντομάτες. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε.
Βάζουμε το ταψί σε φούρνο προθερμασμένο στο γκριλ 8-10 λεπτά. Αποσύρουμε από το γκριλ, προσθέτουμε στο μπριάμ τα αρωματικά και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σε τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, που έχουμε σε δυνατή φωτιά και έχει κάψει, σοτάρουμε τις φέτες ζυμωτού ψωμιού για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Στήνουμε στο πιάτο το ψημένο ψωμί, τα λαχανικά μας, το ανθότυρο από πάνω σπασμένο με τα χέρια και περιβρέχουμε με καλό ελαιόλαδο ή κάποιο αρωματικό ελαιόλαδο που έχουμε φτιάξει, π.χ. πικάντικο.
Τip: Αν υπάρχει στο ντουλάπι σας ξεχασμένο κανένα βαζάκι τσιτσίραβλα Πηλίου, μη διστάσετε να τα αποθέσετε πάνω στο ανθότυρο προτού το σερβίρετε.