Ντοκιμαντέρ για την ιδιοφυία της μόδας και των επιχειρήσεων Pierre Cardin θα κυκλοφορήσει online.

Πέρυσι το ντοκιμαντέρ για τον Pierre Cardin, με τίτλο «House of Cardin», συγκέντρωσε είδωλα από τη βιομηχανία της μόδας για να συζητήσουν τη ζωή και την καριέρα του θρυλικού σχεδιαστή και να χαρτογραφήσουν «πώς ένας άνθρωπος έγινε αυτοκρατορία της μόδας». Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, η Ναόμι Κάμπελ, ο Γκούο Πέι και η Σάρον Στόουν είναι μεταξύ εκείνων που μιλούν για τον πρωτοπόρο σχεδιαστή, που ήταν πάντα μπροστά από την εποχή του στο ντοκιμαντέρ, στο οποίο συμμετέχουν επίσης σημαντικοί μουσικοί, ο Άλις Κούπερ και η Ντιον Γουόργουικ.

Ο Γάλλος σχεδιαστής μόδας, γνωστός για τον ατελείωτο πειραματισμό, για την απελευθέρωση των γυναικών από άκαμπτα ενδύματα και την ενίσχυση της τάσης στα σχέδια unisex, εμφανίζεται επίσης μέσω εκτεταμένων συνεντεύξεων, που πραγματοποιήθηκαν πριν από το θάνατό του. O Pierre Cardin πέθανε στις 29 Δεκεμβρίου 2020 σε ηλικία 98 ετών.

Τώρα, το House of Cardin που σκηνοθέτησαν οι Ντέιβιντ Έμπερσολ και Τοντ Χιουζ, οι οποίοι είχαν πλήρη πρόσβαση στα αρχεία του σχεδιαστή μόδας και τη δυνατότητα να καταγράψουν την ιστορία του μέσα από συνεντεύξεις του ίδιου και διάσημων που επέλεγαν τις δημιουργίες τους θα είναι διαθέσιμο online στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, μέσω της Blue Finch Film Release. Το ντοκιμαντέρ θα κυκλοφορήσει για ψηφιακή λήψη από τις 26 Απριλίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ ΕΔΩ :

https://www.youtube.com/watch?v=4E-s1Nna5q0