Νέες δηλώσεις Τσιτσιπά μετά τον σάλο: “Οι νέοι πιστεύω είναι καλό να περάσουμε τον ιό, για ανοσία”

Τι θέλησε να ξεκαθαρίσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη δήλωσή του πως θα εμβολιαστεί όταν αυτό καταστεί υποχρεωτικό. “Δεν είμαι κατά, αυτό να το ξεκαθαρίσω, απλώς δεν βλέπω λόγο για κάποιον στη δική μου ηλικιακή κατηγορία να χρειαστεί να εμβολιαστεί”.

Σε νέες δηλώσεις μετά τις σφοδρές αντιδράσεις και προκειμένου να ξεκαθαρίσει τη θέση του περί του εμβολίου για τον κορονοϊό, προχώρησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Όπως υποστήριξε αρχικά, μετά τον αγώνα του με τον Σεμπάστιαν Κόρντα, «Είμαι νεαρός, είμαι στην κατηγορία κάτω των 25 ετών. Για μένα το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, είναι καινούργιο. Έχει κάποιες παρενέργειες, ξέρω προσωπικά κάποιους ανθρώπους που τις είχαν».

Μάλιστα, πρόσθεσε πως δεν βλέπει λόγο για κάποιον στη δική του ηλικιακή κατηγορία να εμβολιαστεί:

«Δεν είμαι κατά, αυτό να το ξεκαθαρίσω, απλώς δεν βλέπω λόγο για κάποιον στη δική μου ηλικιακή κατηγορία να χρειαστεί να εμβολιαστεί. Νομίζω ότι το concept ήταν να δοθεί στους μεγαλύτερους ηλικιακά, αν δεν κάνω λάθος. Δεν είναι κάτι για το οποίο ξέρουμε πάρα πολλά πράγματα και μέχρι στιγμής δεν μας έχει δοθεί ως υποχρεωτικό. Οπότε δεν υπάρχει λόγος».

Αφού υπογράμμισε πως δεν είπε «κάτι περίεργο», ανέφερε, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, πως ο καθένας έχει τη δική του άποψη και «αν είναι να το παίζουμε διπλωμάτες και να μην μπορούμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας για κάτι συγκεκριμένο, ποιος ο λόγος να κάνουμε αυτές τις συνεντεύξεις;».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θεωρεί σωστό και «δεν μπορεί κάποιος να πάει με ένα εμβόλιο και να σε υποχρεώσει να το κάνεις».

«Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Αν θέλεις να προστατευτείς με το εμβόλιο, δικό σου πρόβλημα, πήγαινε και κάνε το. Για εμάς τους νέους πιστεύω ότι είναι καλό να περάσουμε τον ιό, γιατί θα χτίσουμε ανοσία» πρόσθεσε.

Όπως είπε μετά, δεν το βλέπει σαν κάτι κακό το παραπάνω και «δεν είναι υποχρεωτικό, ο καθένας έχει την ελευθερία να αποφασίσει για τον εαυτό του τι είναι σωστό και τι δεν είναι».

«Κάποια στιγμή θα πρέπει να το κάνουμε όλοι, δεν λέω το αντίθετο. Θα έρθει η στιγμή που δεν θα μας δοθούν πολλές επιλογές, αλλά μέχρι τότε θέλω να δω μια καλύτερη εκδοχή του εμβολίου που να μας παρέχει πιο πολλά συν, παρά πλην» κατέληξε.

Υπενθυμίζεται πως ο Έλληνας τενίστας είχε δηλώσει προ ημερών ότι δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού και δεν θα κάνει, παρά μόνο όταν καταστεί υποχρεωτικό.

Start typing and press Enter to search