Ο πολιτικός, Πρόεδρος του Forum2020 και Σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας, άλλοτε συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, Νίκος Καραχάλιος ανακοίνωσε σήμερα για πρώτη φορά επίσημα την δημιουργία αρχικά μίας νέα πολιτικής κίνησης με την επωνυμία «Δημοκράτες» και με την σύμπραξη 300 προσωπικοτήτων από ένα οριζόντιο πολιτικά φάσμα, από την Αριστερά μέχρι την Δεξιά με μόνο αποκλεισμό, τα άκρα όπως τις φασιστικές ή απολυταρχικές αντιλήψεις. Ο κ. Καραχάλιος έδωσε το στίγμα της νέας πολιτικής κίνησης, με στόχο όπως είπε οι «Δημοκράτες» μέσα από περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και έναν ανοιχτό δημοκρατικό διάλογο και με την ψηφιακή – ηλεκτρονική πλατφόρμα που παρέχει η εποχή της τεχνολογικής μετάβασης, τον Αύγουστο η πολιτική κίνηση να οδηγηθεί στο πρώτο ανοιχτό – καταστατικό της Συνέδριο.

Ο Νίκος Καραχάλιος, επεσήμανε, ότι πρόθεση των «Δημοκρατών», είναι ένα νέο πολιτικό αφήγημα για την κοινωνία, με συνθέσεις και συμμαχίες, που θα βγάλουν τους πολίτες μπροστά και έξω από την συστημική κρίση και τον διπολισμό.

Οι «Δημοκράτες», τόνισε, φιλοδοξούν να διαμορφώσουν οριζόντια στο πολιτικό φάσμα, έναν τρίτο πόλο, που θα αποτελέσει με διακριτές προσεγγίσεις πάνω στα μεγάλα και μικρότερα ζητήματα της κοινωνίας, μια πρόταση έξω από τις μίζερες και χειραγωγούμενες αντιπαραθέσεις των μεγάλων συστημικών κομμάτων.