Περίπου 24 ώρες μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, οι αρμενικές δυνάμεις των αυτονομιστών συμφώνησαν με τους ρωσικούς όρους για εκεχειρία.

Σημειώνεται ότι ένα από τα βασικά αιτήματα που αποδέχθηκαν οι αυτονομιστικές δυνάμεις του Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι η πρόταση για τον πλήρη αφοπλισμό τους.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, οι Αρμένιοι του θύλακα θα συναντηθούν με τις αρχές των Αζέρων αύριο, 21 Σεπτεμβρίου.
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Σχεδόν 100 νεκροί στις συγκρούσεις

Σύμφωνα με πρώην υψηλόβαθμο αξιωματούχο της αρμενικής διοίκησης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ σχεδόν 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από τον, όπως τον χαρακτήρισε, «μεγάλο πόλεμο» που εξαπέλυσε χθες το Αζερμπαϊτζάν στον θύλακα

«Πρόκειται για μεγάλο πόλεμο, το Αζερμπαϊτζάν άρχισε πλήρη επιχείρηση», δήλωσε ο Ρούμπεν Βαρντανιάν, πρώην επικεφαλής της κυβέρνησης της αποσχισθείσας περιοχής.

Οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν συνέχισαν τη στρατιωτική επιχείρηση όλη τη νύχτα και σήμερα το πρωί. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βαρντανιάν «ήδη εκατοντάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και κοντά 100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί».

«Βασικά μας λένε ότι πρέπει να φύγουμε, να μη μείνουμε εδώ, ή να αποδεχθούμε ότι αυτό είναι τμήμα του Αζερμπαϊτζάν, πρόκειται ουσιαστικά για συνηθισμένη επιχείρηση εθνοκάθαρσης και για έναν πόλεμο με πολλούς αμάχους να έχουν τώρα χάσει τη ζωή τους», πρόσθεσε


Το Αζερμπαϊτζάν απορρίπτει τις κατηγορίες ότι σκοπός του είναι η εθνοκάθαρση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και δηλώνει ότι θα προστατεύσει τα δικαιώματα των Αρμενίων πολιτών του θύλακα βάσει του συντάγματός του.
Δείτε βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=YPuWce8LuI4

Με πληροφορίες από BBC, ΑΠΕ, Reuters