Η πιο μαγευτική εποχή για το Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας είναι εδώ. Το φετινό καρναβάλι, το μεγαλύτερο φεστιβάλ στον κόσμο, ξεκίνησε και η πόλη γέμισε με χρώματα, μουσική και εντυπωσιακές στολές.

Μουσική, χορός και χρώματα

Το καρναβάλι θα διαρκέσει μέχρι 12 Φεβρουαρίου και οι διοργανωτές υπόσχονται κέφι, χορό και ανεπανάληπτες στιγμές. Οι συμμετέχοντες διαγωνίζονται στο Σαμπαδρόμιο ενώ οι ρυθμοί της σάμπα αντηχούν σε ολόκληρη την πόλη με τα πολύχρωμα κοστούμια και τα άρματα να κλέβουν την παράσταση

Ο βασιλιάς Μώμος είναι «επικεφαλής των εορτασμών, παίρνει μέρος στις παρελάσεις και τους διαγωνισμούς στολών» και φροντίζει για τη διασκέδαση των συμμετεχόντων, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση. «Το καρναβάλι είναι το πάθος όλων εδώ. Χαίρομαι που συμμετέχω σε αυτή τη στιγμή, γιατί στην κανονική ζωή τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάρσιο Περότα, κάτοικος του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Φέτος, 49 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη Βραζιλία συμμετέχουν στις καρναβαλικές εκδηλώσεις, αριθμός κατά 6,5% μεγαλύτερος σε σύγκριση με πέρυσι, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Σέλσο Σαμπίνο. Επίσης, περίπου 200.000 τουρίστες αναμένεται να βρεθούν στη Βραζιλία για τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το Σάο Πάολο και άλλες πόλεις.