Μερικές μέρες μετά τις σχεδόν ταυτόχρονες παραιτήσεις από τους τίτλους τους, οι μητέρες των πρώην εστεμμένων, της Miss USA Νοέλια Βόιγκτ και της Miss Teen USA, Ούμα Σοφία Σριβάσταβα, μιλούν εκ μέρους των παιδιών τους και αποκαλύπτουν τους λόγους που οι κόρες τους παραιτήθηκαν από τους τίτλους ομορφιάς.

Οι δύο πρώην εστεμμένες δεν μπορούν, προς το παρόν, να μιλήσουν καθώς δεσμεύονται από τις συμβάσεις εμπιστευτικότητας που έχουν υπογράψει με τον οργανισμό διοργάνωσης των καλλιστείων «Miss USA» και οι όροι των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστοί. «Η δουλειά των ονείρων τους κατέληξε σε εφιάλτη», δήλωσε η Μπάρμπαρα Σριβάσταβα, μητέρα της 17χρονης Μις Teen USA Ούμα Σοφία Σριβάσταβα, μιλώντας την Τρίτη στην τηλεοπτική εκπομπή Good Morning America. Η Μπάρμπαρα Σριβάσταβα ήταν καλεσμένη στην εκπομπή μαζί με την Ζακλίν Βόιγκτ, μητέρα της 24χρονης Νοέλια Βόιγκτ.

Είναι η πρώτη φορά που παραιτούνται δύο εστεμμένες της διοργάνωσης «Miss USA»

«Δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε αυτή την κωμωδία. Τα κορίτσια αποφάσισαν να παραιτηθούν και να απαρνηθούν τα όνειρά μιας ζωής – ένα στέμμα, έναν εθνικό τίτλο. Γιατί δύο κορίτσια θα αποφάσιζαν να παραιτηθούν από αυτά; συνέχισε η Μπάρμπαρα Σριβάσταβα. Είναι η πρώτη φορά που οι μητέρες των δύο εστεμμένων αποφάσισαν να μιλήσουν δημόσια για τις ξαφνικές παραιτήσεις των δύο κοριτσιών την περασμένη εβδομάδα. Επίσης, είναι η πρώτη φορά που δύο εστεμμένες, κάτοχοι των τίτλων Miss USA και Miss Teen USA, παραιτούνται από τους τίτλους τους και μάλιστα, σχεδόν ταυτόχρονα.

Την περασμένη Δευτέρα έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία η πρωτοφανής στα 72 χρόνια τού διαγωνισμού ομορφιάς παραίτηση της Μiss USA Νοέλια Βόιγκτ, η οποία αποκάλυψε στο Instagram ότι το έκανε για να προστατέψει την ψυχική της υγεία. Στο Instagram δύο μέρες αργότερα ανακοίνωσε και την δική της παραίτηση η 17χρονη Miss Teen USA Ούμα Σοφία Σριβάσταβα. Η Σριβάσταβα έγραψε σε σχετική ανάρτηση πως οι αξίες της δεν ευθυγραμμίζονται πλέον με αυτές του οργανισμού. Μετά την παραίτηση των δύο εστεμμένων μερικοί χρήστες του Instagram παρατήρησαν ένα σοκαριστικό μήνυμα που είχε «κρύψει» η Μiss USA Νοέλια Βόιγκτ στην ανάρτηση της Δευτέρας. Αν βάλει κανείς στη σειρά το πρώτο γράμμα από κάθε πρόταση του μηνύματός της, σχηματίζεται η φράση «I AM SILENCED», που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «μου έκλεισαν το στόμα».

Οι συμβάσεις εμπιστευτικότητας «φιμώνουν» τις εστεμμένες – Καταγγελίες για τοξικό εργασιακό περιβάλλον και μπούλινγκ

Η μητέρα της Ζακλίν Βόιγκτ μιλώντας στην εκπομπή Good Morning America αρνήθηκε να απαντήσει αν το υποτιθέμενο κρυμμένο μήνυμα της κόρης της στο Instagram έγινε εσκεμμένα. Όμως, η ίδια όταν ρωτήθηκε, αν αισθάνεται πως η κόρη της είναι αναγκασμένη να σιωπήσει, απάντησε: «Είναι και θα είναι για την υπόλοιπη ζωή της, αν αυτή η σύμβαση εμπιστευτικότητας (non disclosure agreement – NDA) δεν αρθεί».

Η επιστολή παραίτησης της Βόιγκτ στον οργανισμό διοργάνωσης των καλλιστείων «Miss USA» δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο από το CNN. Στην επιστολή η 24χρονη, πρώην εστεμμένη, καταγγέλλει την CEO του οργανισμού Λάιλα Ρόουζ για «τοξική ατμόσφαιρα στο εργασιακό περιβάλλον» και μπούλινγκ. Σύμφωνα με την επιστολή η Ρόουζ «εντατικά δημιουργεί μια κουλτούρα φόβου και ελέγχου, το αντίθετο από την ενδυνάμωση των γυναικών, αυτό είναι ανασφαλές για το μέλλον των κατόχων τίτλων και για τους εργαζόμενους», αναφέρει στην επιστολή της η Βόιγκτ. Μεταξύ των όσων καταγγέλλει στην επιστολή η πρώην Miss USA τονίζει πως η Ρόουζ δεν φρόντισε να της παρασχεθούν τα κατάλληλα καταλύματα κατά την διάρκεια των ταξιδιών της ή ένας αποτελεσματικός υπεύθυνος για την προστασία της, γεγονός που την εξέθεσε σε κίνδυνο όταν έμεινε μόνη με έναν άγνωστο  που την παρενόχλησε σεξουαλικά μέσα σε αυτοκίνητο σε παρέλαση στη Σαρασότα της Φλόριντα.

Η Νοέλια Βόιγκτ καταγγέλλει τους υπεύθυνους της διοργάνωσης πως δεν την προστάτευσαν – Το συμβάν με άγνωστο άνδρα που την παρενόχλησε σεξουαλικά

Μάλιστα, η μητέρα της Βόιγκτ δήλωσε στην εκπομπή Good Morning America πως ήταν και εκείνη στη Σαρασότα και είδε την κόρη της μετά το συμβάν. «Είδα την Νοέλια τόσο αναστατωμένη και την ρώτησα: “Τι συνέβη;” και εκείνη είπε: “μαμά μπες στο αυτοκίνητο”. Ο άνδρας είχε ρωτήσει τη Νοέλια: “Πας με ηλικιωμένους άντρες με λεφτά;” και έκανε τη Νοέλια να νιώσει πολύ, πολύ άβολα», δήλωσε η μητέρα της πρώην Miss USA.

Σύμφωνα με την Ζακλίν Βόιγκτ η CEO του οργανισμού Miss USA, Λάιλα Ρόουζ, είπε στη Νοέλια για το συμβάν με τον άγνωστο άνδρα πως «αυτό είναι δυστυχώς μέρος του ρόλου σου». Η μητέρα της Miss Teen USA Ούμα Σοφία Σριβάσταβα, δήλωσε πως μετά την στέψη τους οι δύο βασίλισσες ομορφιάς δέχτηκαν μπούλινγκ, κακή μεταχείριση και κακοποίηση. Από την πλευρά της η Ζακλίν Βόιγκτ ζήτησε από τον οργανισμό της Miss Universe, στον οποίο ανήκει η διοργάνωση για την Miss USA, να μιλήσουν με τις δύο οικογένειες ή να ζητήσουν συγγνώμη. Την Τετάρτη αναμένεται να πάρει τον τίτλο της παραιτηθείσας Miss USA η πρώτη επιλαχούσα Σαβάνα Γκάνκιεβιτς από τη Χαβάη.

Ο τίτλος της Miss Teen USA παραμένει προς το παρόν ελεύθερος αφού η πρώτη επιλαχούσα Στέφανι Σκίνερ από τη Νέα Υόρκη (Miss New York Teen) δήλωσε στο Instagram πως αρνείται τη στέψη της. Η δεύτερη επιλαχούσα Miss Pennsylvania Teen, Μάγκι Ρος, δεν έχει ακόμα δηλώσει αν ενδιαφέρεται για τον τίτλο.