Ολυμπιακοί Αγώνες: Δύο αθλητές θετικοί στον κορωνοϊό στο Τόκιο -55 συνολικά κρούσματα συνδέονται με τη διοργάνωση

Δυο αθλητές διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στο Ολυμπιακό Χωριό του Τόκιο, πριν ακόμη την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων από την Ιαπωνία.

Σύμφωνα με έγγραφο των διοργανωτών, πρόκειται για τα πρώτα κρούσματα μεταξύ αθλητών που έχουν ήδη εγκατασταθεί στο ολυμπιακό χωριό. Συνολικά, έχουν αναφερθεί 55 περιστατικά μόλυνσης που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κρούσμα κορωνοϊού μεταξύ των μελών της ΔΟΕ

Ακόμα ένα κρούσμα κορωνοϊού έγινε λίγο νωρίτερα σήμερα και αφορά στον Νοτιοκορεάτη Ρίου Σέουνγκ-Μιν που έτσι έγινε το πρώτο μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) που βρέθηκε θετικός στην Covid-19.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας στο πινγκ πονγκ όπως γνωστοποίησε είχε κάνει και τα δύο εμβόλια, ενώ πριν αναχωρήσει για την Ιαπωνία είχε δύο αρνητικά τεστ. Πάντως ο έλεγχος κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Ναρίτα ήταν θετικό.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα βρίσκεται αντιμέτωπος με διαρκώς αυξανόμενη πίεση, προκειμένου να φέρει εις πέρας την υπόσχεσή του για διοργάνωση ασφαλών και ήρεμων Ολυμπιακών Αγώνων.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Bloomberg το 65% των Ιαπώνων αμφισβητεί την ικανότητα του πρωθυπουργού να πραγματοποιήσει αυτή του την υπόσχεση, έναντι 19% που έχουν αντίθετη άποψη.

Επιπλέον, 48% των πολιτών δεν φαίνεται να αισθάνονται ευδιάθετοι να ζήσουν το ολυμπιακό πνεύμα, στους πολύπαθους Ολυμπιακούς Αγώνες από το Τόκιο. Μόλις 20% του πληθυσμού στην Ιαπωνία έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Start typing and press Enter to search