Η συγκατάθεση του Μάικλ Τζόρνταν ήρθε με ένα σημαντικό αίτημα

Παγκόσμια πρεμιέρα στο South by Southwest έκανε η πολυαναμενόμενη ταινία «Air», η οποία επικεντρώνεται στη συνεργασία, που άλλαξε το παιχνίδι, μεταξύ του Μάικλ Τζόρνταν και του τμήματος μπάσκετ της Nike.

Πρόκειται για την πρώτη ταινία της εταιρείας παραγωγής των Μπεν Άφλεκ και Ματ Ντέιμον.

Ο Μπεν Άφλεκ σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην ταινία, καθώς υποδύεται το στέλεχος της Nike, Σόνι Βακάρο, ενώ ο Ματ Ντέιμον τον συνιδρυτή της εταιρείας, Φιλ Νάιτ.

Ο Άφλεκ λέει ότι ποτέ δεν θα έκανε το «Air» χωρίς τη συγκατάθεση του Μάικλ Τζόρνταν, αλλά αυτή η συγκατάθεση ήρθε με ένα σημαντικό αίτημα. Το αίτημα ήταν να παίξει στην ταινία η Βαϊόλα Ντέιβις.

Παρουσιάζοντας το «Air» στην παγκόσμια πρεμιέρα του South by Southwest, ο Άφλεκ είπε: «Είχα την ευκαιρία να καθίσω με τον Μάικλ Τζόρνταν, γιατί απλά δεν θα έκανα αυτή την ταινία χωρίς να τον ρωτήσω: “Τι έχει σημασία για σένα;”. Και ειλικρινά, είχε μερικά πράγματα που είχαν βαρύτητα».

«Ένα από αυτά ήταν ότι ο Χάουαρντ Γουάιτ έπρεπε να είναι στην ταινία», είπε ο Άφλεκ, αναφερόμενος στον αντιπρόεδρο της εταιρείας «Jordan».

«Πήρα το σενάριο και μετά είχα ξανά την ευκαιρία να μιλήσω με τον Μάικλ. Ο Μάικλ Τζόρνταν, για όσους από εσάς δεν τον γνωρίζετε, είναι ένας από τους πιο επιβλητικούς, εντυπωσιακούς άντρες που θα δείτε ποτέ στη ζωή σας», είπε ο Άφλεκ.

«Μου είπε ότι είναι πατέρας. Και μετά μίλησε για τη μητέρα του. Ήταν η πρώτη φορά που είδα αυτό το βλέμμα να διασχίζει το πρόσωπό του. Ήταν ένα βλέμμα ευλάβειας, δέους, αγάπης και ευγνωμοσύνης και αθωότητας.

Είπε, “Τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί ποτέ χωρίς τη μητέρα μου”. Είπα, “Ποια θα ήθελες να παίξει τη μαμά σου;”. Μου είπε, “Λοιπόν, πρέπει να είναι η Βαϊόλα Ντέιβις”».

«Αυτό είναι σαν να λες, “Μπορώ να παίξω μπάσκετ στο γήπεδο σου;”. “Ναι, αν πάρεις τον Μάικλ Τζόρνταν”».

«Η Βαϊόλα Ντέιβις είναι η καλύτερη ηθοποιός που έχω δει ποτέ», συνέχισε ο Άφλεκ.

«Αυτή είναι μια δύσκολη επιχείρηση. Είναι δύσκολο να ξέρεις αν είσαι επιτυχημένος. Είναι δύσκολο να ξέρεις αν έχεις καταφέρει κάτι. Αλλά ειλικρινά πάντα ένιωθα ότι αν σκηνοθετούσα μία ταινία και είχα μαζί μου την Βαϊόλα Ντέιβις, τότε θα ήξερα ότι έχω πετύχει κάτι».

Στην ταινία συμμετέχουν επίσης οι Βαϊόλα Ντέιβις, Τζέισον Μπέιτμαν, Κρις Μασίνα, Μάθιου Μάχερ, και Κρις Τάκερ

Η παραγωγή σηματοδοτεί την επιστροφή του Μπεν Άφλεκ στη σκηνοθεσία μετά το Live by Night του 2016 και το Argo του 2012 που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

lifo.gr