Πίτσα με μανιτάρια και ανθότυρο

Υλικά για 1 άτομο

50 γρ. αλεύρι ΟΟ

80 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

2 γρ. μαγιά νωπή

70 ml νερό χλιαρό

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα ζάχαρη

Για τη γέμιση

1 ντομάτα τριμμένη

20 γρ. μοτσαρέλα για πίτσα σε κομμάτια

20 γρ. ανθότυρο σπασμένο

30 γρ. μανιτάρια λευκά χοντροκομμένα

5 γρ. ρόκα κόκκινη

2 κλωνάρια θυμάρι

Αλάτι, πιπέρι

Ντοματίνια κόκκινα και κίτρινα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Για το ζυμάρι: Σε λεκάνη ρίχνουμε τα αλεύρια. Στο χλιαρό νερό διαλύουμε τη μαγιά, το προσθέτουμε στο αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει απαλή υφή. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκι και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο πάχους 1 εκατοστού.

Απλώνουμε πάνω στο φύλλο της ζύμης την ντομάτα, τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι, τη μοτσαρέλα και το ανθότυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 300 βαθμούς για 3 έως 5 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με ρόκα και ντοματίνια.

Start typing and press Enter to search