Σήμερα Τετάρτη 15 Μαϊου στις 19:30 στο The 11 Concept (Σκενδεράνη 14, Βόλος) παρουσιάζεται το βιβλίο της Έφης Ψαροπούλου «Πλαστή Ταυτότητα» (εκδόσεις Κοντύλι) σε μια εκδήλωση η οποία θα αποδοθεί και στη νοηματική γλώσσα.

Την παρουσίαση συντονίζει η Αντιγόνη Σδρόλια ( Φιλόλογος – Συγγραφέας). Με τη συγγραφέα συνομιλούν: Αθηνά Μιχοπούλου, Εικονογράφος, Σπύρος Αποστόλου, Μουσικός, Μαρία Καμμένου, Καθηγήτρια Αγγλικών, Νάσια Καρανίκα, Μαθήτρια Γυμνασίου.

Ακούστε τί είπε η Έφη Ψαροπούλου στην εκπομπή Ennitime is a good time του Sport fm 89.5

Το βιβλίο είναι σε μορφή κόμικ, την εικονογράφηση του οποίου έχει κάνει η Αθηνά Μιχοπούλου. Ο πρόλογος, ο οποίος έχει μελοποιηθεί και ερμηνευτεί από τον Σπύρο Αποστόλου, αφορά έναν άνθρωπο που ψάχνει να βρει τον εαυτό του. Όσο προχωράμε στην ανάγνωση του βιβλίου, συνειδητοποιούμε ότι δεν είναι όλα όπως παρουσιάζονται στην αρχή, αλλά το νόημα και η ουσία αυτών είναι πιο βαθιά και αποκαλύπτονται αργότερα. Έχει να κάνει με τις αξίες και αγγίζει πολλά και διαφορετικά στοιχεία, τα οποία φαινομενικά μοιάζουν να είναι αταίριαστα, αλλά στην πραγματικότητα αποτελούν «τα κομμάτια ενός παζλ» που αν ενωθούν δείχνουν την πραγματική εικόνα… Το βιβλίο είναι ανθρωποκεντρικό, δίνει κοινωνικά μηνύματα, δημιουργεί απορίες και έχει σκοπό να προβληματίσει το κάθε άτομο αναλόγως με τον τρόπο που θα το «αφουγκραστεί».