Από τα σχέδια άρχισαν οι προκρατήσεις για την απόκτηση των κατοικιών που θα δημιουργηθούν στο Ελληνικό. Το ενδιαφέρον ειδικά για τις προβεβλημένες κατοικίες είναι μεγάλο, γεννώντας προσδοκίες στους υπευθύνους του project για την συνέχεια

Η ομάδα της Lamda Development, σύμφωνα με πληροφορίες έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο διάστημα να παρουσιάζει τα διαμερίσματα στον ουρανοξύστη που θα ανεγερθεί στην πρώην έκταση του διεθνούς αεροδρομίου της Αθήνας, σε ανθρώπους υψηλής οικονομικής επιφάνειας.

Η αίσθηση που εκπέμπεται είναι πως τα πράγματα εξελίσσονται θετικά και ίσως και καλύτερα των αρχικών εκτιμήσεων. Και αυτό γιατί υπήρχε κατ αρχήν μια επιφυλακτικότητα για την ανταπόκριση των αγοραστών, αφού πρόκειται για ένα πρωτοφανές εγχείρημα για τα ελληνικά δεδομένα. Ο ουρανοξύστης θα είναι ένα από τα ψηλότερα κτίρια που έχουν κατασκευαστεί στην ελληνική επικράτεια. Οι τιμές πώλησης των διαμερισμάτων στον ουρανοξύστη ποικίλουν ανάλογα τον όροφο και το μέγεθος τους, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως στους χαμηλότερους ορόφους διαμορφώνονται έως και 10.000 ευρώ το τ.μ.

Πέρα από τα διαμερίσματα του ουρανοξύστη που θα αφορά «βαριά πορτοφόλια» η πλειονότητα των κατοικιών που θα τεθούν προς πώληση θα μπουν στην αγορά με προσιτές τιμές για μεσαία πορτοφόλια.

Συνολικά στο Ελληνικό θα δημιουργηθούν 25.000 κατοικίες. Τα ακίνητα στο project του Ελληνικό θα δημιουργήσουν μια «πόλη» και που μάλιστα ενεργειακά θα τροφοδοτείται αποκλειστικά από πράσινη ενέργεια.

Η πρώτη εικόνα για την πορεία της προπώλησης των ακινήτων θα δοθεί από την εταιρεία στα μέσα του Ιουλίου, αμέσως μετά την μεταβίβαση της κυριότητας της έκτασης από το Ελληνικό Δημόσιο στην εταιρεία. Ο ουρανοξύστης κατοικιών που θα υψωθεί έως 200 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας θα έχει απεριόριστη θέα στο Αιγαίο και στο Μητροπολιτικό Πάρκο.