Αυτές είναι οι 40 γυναίκες που συνελήφθησαν επειδή πόζαραν γυμνές στο μπαλκόνι ουρανοξύστη στο Ντουμπάι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την «Daily Mail», είναι όλες τους μοντέλα, 20χρονες, από πρώην σοβιετικά κράτη. Μάλιστα, πιστεύεται πως είναι κυρίως από Ρωσία, Λευκορωσία, Μολδαβία και Ουκρανία.

Πλέον, καθεμιά τους αντιμετωπίζει έξι μήνες φυλάκισης και πρόστιμο.

Επίσης, ένας Ρώσος που κρατήθηκε ως διοργανωτής της φωτογράφισης έχει αναγνωρισθεί από τα μέσα ενημέρωσης της Μόσχας ως ο Alexey Kontsov, 33 ετών. Φέρεται να υποστήριξε στην αστυνομία ότι βρισκόταν στο κοντινό διαμέρισμα και μαγνητοσκόπησε το θέαμα με τις γυμνές γυναίκες. Ισχυρίζεται ότι έκανε τότε το «θανατηφόρο λάθος» της κοινοποίησης του βίντεο, ένα πιθανό έγκλημα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Και για αυτό την περίπτωσή του έχουν αναλάβει δικηγόροι.

Η φωτογράφιση του Σαββάτου έγινε σε μπαλκόνι στην αριστοκρατική περιοχή Μαρίνα του Ντουμπάι και το είδαν άτομα από γειτονικούς ουρανοξύστες. Μάλιστα, έγιναν γνωστά μερικά από τα ονόματα των μοντέλων, όπως είναι οι 20χρονες Yana και Diana, η 19χρονη Dariya Khorunzhenko, οι Ουκρανές Ekaterina Kashenko και Sophia Tkachuk, οι 20χρονες Anastasia Kashuba, Marianna Fedchuk και Tatyana Borisenko. Όλες τους έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες τους στο Instagram από το Ντουμπάι.

Οι νόμοι περί ευπρέπειας των ΗΑΕ, οι οποίοι σχετίζονται με το γυμνό και άλλες «άσεμνες συμπεριφορές», επιβάλλουν κυρώσεις έως έξι μήνες φυλάκισης και πρόστιμο 5.000 ντιρχάμ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, δηλαδή 983 λιρών. Η κοινή χρήση πορνογραφικού υλικού τιμωρείται επίσης με ποινή φυλάκισης και πρόστιμο έως 500.000 ντιρχάμ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σύμφωνα με τους νόμους της χώρας.

Όπως δημοσιεύει η «Daily Mail», υπήρξαν εικασίες ότι οι γυναίκες συμμετείχαν σε φωτογράφιση για την ισραηλινή έκδοση μιας άγνωστης ιστοσελίδας ενηλίκων των ΗΠΑ.

Από την άλλη, το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα ότι πιστεύει ότι 11 από τις γυναίκες που έχουν κρατηθεί στο Ντουμπάι είναι Ουκρανές.

«Στις 3 Απριλίου, η αστυνομία του Ντουμπάι συνέλαβε μια ομάδα ανθρώπων για παραβίαση των δημόσιων ηθών. Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, μεταξύ των κρατουμένων είναι 11 Ουκρανοί πολίτες».