Το καλοκαίρι έχει φτάσει και οι περισσότεροι έχουν ήδη, αρχίσει να κλείνουν εισιτήρια και ξενοδοχεία για αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς.

Τι συμβαίνει όμως, αυτή την περίοδο στον κόσμο των δισεκατομμυριούχων; Πώς οργανώνουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους και κυρίως, πώς σχεδιάζουν να περάσουν το φετινό καλοκαίρι οι διάσημοι επιχειρηματίες;

O Μαρκ Ζούκερμπεργκ για παράδειγμα, λατρεύει βρίσκεται στο καταφύγιό του στη λίμνη Tahoe στη Χαβάη και να κάνει σερφ. Υπενθυμίζεται πως ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Meta απέκτησε το δικό του νησί στη Χαβάη το 2014.Στο μεταξύ, ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, διατηρεί ένα ακριβό χαρτοφυλάκιο ακινήτων τα τελευταία χρόνια. Το πιο πρόσφατο απόκτημά του: ένα σπίτι στο Μάουι στη Χαβάη – ένας από τους κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς παγκοσμίως. Ο Μπέζος αγόρασε το εν λόγω ακίνητο τον περασμένο Οκτώβριο για 78 εκατομμύρια δολάρια.
Η καθαρή περιουσία του Μάικλ Ντελ ανέρχεται σε περισσότερα από 51 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο γνωστός επιχειρηματίας διαθέτει ακίνητα από το Τέξας έως τη Νέα Υόρκη. Όταν έρχεται η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών, ο Ντελ επιλέγει τη Χαβάη. Είναι ο ιδιοκτήτης ενός ανακτορικού κτήματος που ονομάζεται «Raptor Residence».

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Virgin Group, δεν έχει απλώς ένα εξοχικό σε κάποιο μαγευτικό μέρος. Είναι ιδιοκτήτης του Branson’s Necker ενός νησιού 74 στρεμμάτων. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν κράτηση σε ένα από τα πολυτελή δωμάτια που διαθέτει το νησί ή να νοικιάσουν ακόμη και ολόκληρο το νησί για μερικές ημέρες. Ο ιδρυτής της Oracle, Λάρι Έλισον, είναι επίσης, ιδιοκτήτης ενός νησιού στην Καραϊβική. Ο Έλισον αγόρασε το νησί Λανάι το 2012 για 300 εκατομμύρια δολάρια.

Επιπλέον, ο πρώην πρόεδρος της Alphabet, Έρικ Σμιντ, έχει ξοδέψει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια σε γιοτ, κρουαζιέρες και υπερπολυτελή ακίνητα όλα αυτά τα χρόνια. Το 2009, ο Σμιντ αγόρασε ένα πολυτελές γιοτ που ονομάζεται Oasis για 72,3 εκατομμύρια δολάρια.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες από το BusinessInsider, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, παρά την αμύθητη περιουσία του η οποία υπολογίζεται σε τουλάχιστον, 2 δισεκατομμύρια δολάρια, δεν φαίνεται να ξοδεύει τα χρήματά του ούτε σε γιοτ ούτε εξοχικά σπίτια. Αντίθετα, ο Κουκ επιλέγει το καλοκαίρι να επισκεφτεί ένα από τα εθνικά πάρκα της Αμερικής.