Προπονητής ιστιοπλοΐας: Ομόφωνα ένοχος για ασέλγεια – Αθώος για τον βιασμό

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο 39χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας για κατάχρηση σε ασέλγεια της ανήλικης αθλήτριας του το 2011 όχι όμως για βιασμό σε βάρος της, όπως τον έχει καταγγείλει η κοπέλα κι η οικογένειά της.

Το δικαστήριο, τον απάλλαξε από την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, κατά πλειοψηφία και μόνο ο πρόεδρος του δικαστηρίου, μία σύνεδρος κι ένας ένορκος τάχθηκαν υπέρ της ενοχής του θεωρώντας πως βίασε το ανήλικο κορίτσι.

Στο άκουσμα της απόφασης, η μητέρα της 21χρονης σήμερα αθλήτριας ξέσπασε σε κλάματα. Αυτή την ώρα οι συνήγοροι υπεράσπισης αναπτύσσουν τα επιχειρήματά τους για την αναγνώριση ελαφρυντικών στον κατηγορούμενο.

Aξίζει πάντως να σημειωθεί πως το δικαστήριο δεν υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας που είχε προτείνει προς το δικαστήριο την ενοχή του κατηγορουμένου για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση, ζητώντας την απαλλαγή του για την αποπλάνηση λόγω απορρόφησης από το βαρύτερο αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια.

Start typing and press Enter to search