Η Ελλάδα στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision 2023 έμεινε εκτός του μεγάλου τελικού μετά την ολοκλήρωση του β΄ ημιτελικού του διαγωνισμού, καθώς ο Victor Vernicos δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το πολυπόθητο εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Ο 16χρονος τραγουδιστής έδωσε τον καλύτερό του εαυτό επί σκηνής στην M&S Bank Arena στο Λίβερπουλ, ωστόσο δεν κατάφερε να προκριθεί.

Την Παρασκεύη στην εκπομπή «Πρωινό» αποκάλυψαν ότι ο αρχικός προϋπολογισμός για τη φετινή Eurovision ήταν 227.365 ευρώ.

Το παράβολο της συμμετοχής της ΕΡΤ κόστισε 184.014 ευρώ, ενώ 130.111 ευρώ έδωσε η ΕΡΤ στη δισκογραφική εταιρεία του Victor Vernicos για να προωθηθεί το τραγούδι

Η εκπομπή παρουσίασε και σχετικά έγγραφα που αφορούσαν στις αμοιβές της Μαρίας Κοζάκου και της Τζένης Μελιτά, οι οποίες ανέλαβαν την παρουσίαση-σχολιασμό του μουσικού διαγωνισμού, και ανέρχονται στα 14.292 ευρώ συνολικά, ενώ 31.174 ευρώ ήταν η αμοιβή της 10μελούς επιτροπής που πήγε στο Λίβερπουλ και ήταν υπάλληλοι της ΕΡΤ.

Παρόλα αυτά η Τζένη Μελιτά μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram διέψευσε το ρεπορτάζ λέγοντας πως δεν πληρώθηκε για τον σχολιασμό της στον μουσικό διαγωνισμό.

«Επειδή μου ήρθε αυτό το εντελώς αναληθές σχόλιο και στεναχωρήθηκα πολύ. Να το πω λοιπόν ακόμα μια φορά. Τη δουλειά μου την παρείχα με πολλή αγάπη αφιλοκερδώς. Και θα την ξαναπαρείχα άλλες 100 φορές αν μου ζητηθεί. Αφιλοκερδώς. Νομίζω το λύσαμε. Σας αγαπώ, Τζένη», απάντησε η Τζένη Μελιτά.