Ανάλογα με τη δεκαετία, τα μακριά μαλλιά περνούν διαφορετικές φάσεις: αν στα 70s ήταν το απόλυτο trend, μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν κάτι το σχεδόν ξεχασμένο στο αντρικό grooming. Η πανδημία όμως έφερε μεγάλες αλλαγές στη ζωή και την καθημερινότητα, με όλο και περισσότερους άντρες να αφήνουν τα μαλλιά τους μακριά είτε γιατί ήταν η πρώτη φορά που μπορούσαν να το κάνουν είτε γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς (θυμήσου τα κλειστά για μήνες κομμωτήρια).
Κάπως έτσι, φτάσαμε στο καλοκαίρι του 2022 όπου οι μακριές αντρικές κώμες έχουν μπει ξανά δυναμικά στο παιχνίδι – από τον Jared Leto μέχρι τον Jason Momoa, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι σταρ της show-biz που επιλέγουν το συγκεκριμένο στυλ κουρέματος.
Βέβαια, η κρίσιμη ερώτηση είναι άλλη: και τι κάνεις με τα μακριά μαλλιά το καλοκαίρι;

Καταρχάς, σε συνθήκες καύσωνα, μπορούν να αποδειχθούν μεγάλος μπελάς ενώ, αντίστοιχα, χρειάζονται έξτρα περιποίηση τους θερινούς μήνες.

Πριν, λοιπόν, πάρεις τη μεγάλη απόφαση να τα κόψεις, για ρίξε μία ματιά.
Μην τα αφήνεις κάτω τη μέρα

Ναι, προφανώς και άφησες μακριά μαλλιά για να πέφτουν στους ώμους σου και όχι για να τα πιάνεις συνέχεια κοτσίδα. Όταν όμως ο υδράργυρος ξεπερνά τους 35 Βαθμούς Κελσίου κάποια πράγματα γίνονται μονόδρομος – άστα, λοιπόν, κάτω μόνο κατά τις βραδινές εξόδος σου.

Τα παλιού τύπου λαστιχάκια είναι μία λύση, αλλά σίγουρα δεν είναι η ιδανική αφού τα ταλαιπωρούν τα μαλλιά. Το καλύτερο πράγμα που υπάρχει εκεί έξω είναι τα λαστιχάκια με την υφασμάτινη επένδυση, σαν και αυτό που φοράει ο Jason Momoa στη φωτογραφία.

Όσο για τη στέκα; Δεν είναι ό,τι πιο cool κυκλοφορεί αλλά αποτελεί μία καλή λύση όταν δεν μπορείς (ακόμη) να πιάσεις τα μαλλιά σου κοτσίδα.
Χτένισμα, μία καθημερινή υποχρέωση

Σε αντίθεση με ό,τι ίσως θέλεις να πιστεύεις, τα μακριά μαλλιά χρειάζονται αρκετή περιποίηση για να παραμείνουν υγιή και, κυρίως, για να μην αρχίσουν να πέφτουν.

Όσο πιο μακριά είναι, τόσο περισσότερο μπερδεύονται και στη συνέχεια δημιουργούν ψαλίδα. Αν τα αφήσεις στην τύχη τους, στο τέλος θα γίνουν κάτι σαν ράστα από μόνα τους.

Θα πρέπει, λοιπόν, να υπολογίσεις ότι χρειάζεσαι μερικά λεπτά σε καθημερινή βάση για να τα χτενίσεις με μία ελαστική χτένα, η οποία σέβεται και δεν ταλαιπωρεί την τρίχα – ιδιαίτερα το καλοκαίρι όπου οι υψηλές θερμοκρασίες, το αλάτι και ο ήλιος τα ταλαιπωρούν ακόμη περισσότερο.
Το μυστικό των σέρφερ
Οι σέρφερ είναι μία κατηγορία ανθρώπων που έχουν σχεδόν ταυτιστεί με τα μακριά μαλλιά. Έτσι, λοιπόν, κάτι ξέρουν καλύτερα. Ποιο είναι ένα από τα βασικά τους μυστικά για υγιή και λαμπερά μαλλιά;

Το όνομά του είναι mono oil. Πρόκειται για ένα λάδι με καταγωγή από την Ταϊτή που έχει προκύψει από λουλούδια τα οποία παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε λάδι καρύδας.

Μία παραδοσιακή, δηλαδή, συνταγή από το εξωτικό νησί που μπορεί να σώσει τα μαλλιά σου το καλοκαίρι και την οποία μπορείς εύκολα να βρεις σε καταστήματα ή να παραγγείλεις από το ίντερνετ.

Τι προσφέρει; Καταρχάς, δεν είναι ένα προϊόν που βαραίνει τα μαλλιά (σ.σ: πολύ σημαντικό). Σε δεύτερο χρόνο τώρα, αν βάζεις λίγο mono oil κάθε πρωί, βράδυ και μετά το λούσιμο (πριν ακριβώς από κάθε χτένισμα με άλλα λόγια) τα μαλλιά σου δε θα φριζάρουν και δε θα γίνονται κόμπος.