Ωραίο το παστίτσιο, αλλά ποιος το αντέχει όταν έξω έχει 40 βαθμούς;

Το καλοκαίρι αποχαιρετάμε τα βαριά γεύματα του χειμώνα και εκτός από το ότι θα κάνετε στον εαυτό σας καλό και θα τρώτε πιο υγιεινά, θα περνάτε και λιγότερο χρόνο στην κουζίνα μαγειρεύοντας, αφού αυτή την εποχή τα φαγητά γίνονται λιγότερο πολύπλοκα και χρονοβόρα –με εξαίρεση τα αγαπημένα… γεμιστά.

Αποφύγετε τα κρέατα και τους κιμάδες, τα τηγανητά και τα γεμάτα λιπαρά φαγητά και επικεντρωθείτε σε πιο απλές συνταγές, ελαφριές και υγιεινές, όπως:
Κρύες σαλάτες που εκτός από λαχανικά μπορούν να περιλαμβάνουν και ζυμαρικά ολικής άλεσης, πλιγούρι, κους κους ή καστανό ρύζι ώστε να είναι πιο χορταστικές
Κρύες σούπες λαχανικών, όπως η κλασική γκασπάτσο, όπου μπορείτε να χτυπήσετε τα υλικά σας στο μπλέντερ με μπαχαρικά και να προσθέσετε ελαιόλαδο, ώστε να απολαύσετε μια ζεστή μέρα
Ντάκο, με βρεγμένο παξιμάδι ως βάση, ψιλοκομμένη ντομάτα, φέτα, κάππαρη, ελιές και ό,τι άλλο σας αρέσει
Ψητά λαχανικά στο φούρνο. Επιλέξτε βιολογικά λαχανικά εποχής, φροντίστε να τα κόψετε ομοιόμορφα και να τα ψήσετε στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και τα αγαπημένα σας μπαχαρικά και μυρωδικά. Συνδυάστε τα και με καστανό ρύζι, κους κους, κινόα ή πλιγούρι.
Όλες οι παραπάνω ιδέες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες που μας κρατούν χορτάτους περισσότερη ώρα και ταυτόχρονα μας παρέχουν βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως και αντιοξειεδωτικά, για ένα υγιεινό και ελαφρύ καλοκαίρι, χωρίς πολλές θερμίδες.
www.clickatlife.gr