Πώς να φτιάξετε καφέ Americano

Τι καλύτερο από έναν καφέ Americano; Ξέρουμε πως o espresso είναι μαγικός για τους λάτρεις του καφέ, αλλά τελειώνει γρήγορα. Ωστόσο, με έναν καφέ Americanο δε συμβαίνει το ίδιο. Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Τι είναι ο Americano;
Ο καφές Americano αποτελείται από τον espresso και το ζεστό νερό. Η ακριβής προέλευση του δεν είναι σίγουρη, αλλά πιστεύεται ότι προήλθε κατά τη δεκαετία του 1970. «Americano» σημαίνει Αμερικανός στα ιταλικά αναφερόμενος στην ισχύ του καφέ που είναι πιο κοντά σε έναν καφέ αμερικανικού τύπου.

Ένας Americano έχει γάλα;
Ποτέ. Ένας αληθινός Americano δεν έχει ποτέ γάλα όπως το latte ή το macchiato. Μπορείτε να προσθέσετε γάλα αν θέλετε, αλλά τότε δεν είναι η πραγματική μορφή αυτού του ροφήματος.

Πόσο νερό περιέχει ένας Americano;
Η πιο σημαντική ερώτηση είναι αυτή και επιδέχεται πάνω από μία απάντηση. Υπάρχουν διάφορες αναλογίες που θεωρούνται αποδεκτές:
Η τυπική αναλογία είναι 2:1. Αυτό σημαίνει 2 μέρη ζεστού νερού σε 1 μέρος espresso. Μπορείτε να προσαρμόσετε το νερό σε αυτό τον καφέ ανάλογα με τα γούστα σας. Χρησιμοποιήστε 3:1 για έναν πιο απαλό, πιο ήπιο καφέ με περισσότερη διάρκεια.

Yλικά:
60 ml ή 2 σφηνάκια espresso
120 ml ζεστό νερό

Eκτέλεση:
Φτιάχνουμε κανονικά τον espresso στη μηχανή μας. Προσθέτουμε ζεστό νερό στους 90 °C και τον προσθέτουμε στον espresso. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμος.
www.olivemagazine.gr

Start typing and press Enter to search