Ρήγμα στη Γερμανική κυβέρνηση από την πιθανή παράδοση αρμάτων μάχης στην Ουκρανία

Υπέρ της παράδοσης γερμανικών αρμάτων μάχης και βαρέως οπλισμού στην Ουκρανία, τάσσονται οι Πράσινοι και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, συναντώντας πάντως την άρνηση του σοσιαλδημοκράτη καγκελάριου Ολαφ Σολτς.

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ υποστήριξε ότι «η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερο στρατιωτικό υλικό – πάνω από όλα βαρέα όπλα», δήλωσε η Μπέρμποκ, στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο. Η Ουκρανία, η οποία δέχτηκε επίθεση από τη Ρωσία, χρειάζεται πρόσθετη στρατιωτική υποστήριξη για να μπορέσει να αμυνθεί. «Τώρα δεν είναι ώρα για δικαιολογίες, αλλά για δημιουργικότητα και ρεαλισμό», τόνισε ο Μπέρμποκ.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο ΓΓ του κόμματος των Ελευθέρων Δημοκρατών, Μπιτζάν Ντζίρ-Σαράι εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να παραδώσει βαρέα όπλα στο Κίεβο». Αυτή η απόφαση «πρέπει να ληφθεί γρήγορα γιατί δεν έχουμε απίστευτο χρόνο», τόνισε ο ΓΓ γενικός γραμματέας του FDP, μιλώντας στο ARD.

Ο καγκελάριος Σολτς τόνισε ότι «η Γερμανία έχει στείλει στην Ουκρανία στο παρελθόν αντιαρματικούς και αντιαεροπορικούς πυραύλους, όπως και πυρομαχικά, σε στενή συνεργασία με τους εταίρους μας, αλλά μετά από κοινή και προσεκτικά μελετημένη δράση».

Start typing and press Enter to search