Ρακοσυλλέκτης ισχυρίζεται ότι του έκλεψαν 315.000 ευρώ – Τώρα ζει με 100 ευρώ το μήνα

O 62χρονος, Παναγιώτης Ασλανίδης, πρώην ναυτικός δίνει, ένα χρόνο μετά, τις δικές του απαντήσεις για το πώς αυτά τα χρήματα βρέθηκαν στην κατοχή του, και εξηγεί το λόγο που τα έβαλε εκείνη τη νύχτα μέσα στο σακίδιο.

H καταγγελία του στη Θεσσαλονίκη για κλοπή 315.000 ευρώ προκάλεσε αίσθηση, με τις εικόνες που την πλαισίωναν από κάμερα ασφαλείας να συντηρούν το μυστήριο και να δημιουργούν μια σειρά από ερωτήματα.

Ήταν αρχές Σεπτεμβρίου του 2021. Στις 21:03 το βράδυ ο Παναγιώτης Ασλανίδης περπατάει με την επίμαχη τσάντα στην πλάτη και οι δύο νεαροί  που κατηγορούνται για τη ληστεία, τον ακολουθούν.

Δευτερόλεπτα μετά η ίδια κάμερα τους δείχνει να τρέχουν με τη τσάντα που έχουν αρπάξει από  τον κ. Ασλανίδη, με τον ίδιο να  τους καταδιώκει.

Ο ίδιος όπως λέει δεν δυσκολεύτηκε να βάλει όλα αυτά τα χρήματα στο επίμαχο σακίδιο και πως εκείνη τη νύχτα πήγαινε σε ένα σουβλατζίδικο για να φάει. Πήρε μαζί τα χρήματα επειδή φοβόταν πως αν τα άφηνε σπίτι θα του τα έκλεβαν.

«Ήταν οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής»

«Τα χρήματα που υπήρχαν στο σακίδιο ήταν οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής» αναφέρει ο 62χρονος, που τονίζει ότι για δεκαετίες ήταν ναυτικός χωρίς όμως να έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να πάρει σύνταξη.

Για την προέλευση των χρημάτων ο κ. Ασλανίδης υποστηρίζει πως προέρχονταν από μια πώληση σπιτιού που του επέφερε 31.000 ευρώ αλλά και από εισοδήματα 270.000 ευρώ που είχε στη Βουλγαρία για χρόνια και τα έφερε για να τα βάλει σε ελληνική τράπεζα.

Όπως υποστηρίζει, τις 315.000 ευρώ τις είχε στην κατοχή του, τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου του 2021. Μια μέρα μετά έγινε η ληστεία, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι τράπεζες και πάει για να τα καταθέσει.

Για τους νεαρούς που τον έκλεψαν είναι πεπεισμένος ότι έδρασαν για λογαριασμό ενός ατόμου, με το οποίο είχε παρεξηγηθεί λίγους μήνες νωρίτερα για την ένταση της
μουσικής.

Οι έρευνες της αστυνομίας δεν οδήγησαν κάπου και ο ίδιος αφήνει αιχμές για το ενδιαφέρον που έδειξαν όσοι χειρίστηκαν την υπόθεσή του.

Ο κ. Ασλανίδης ζει πλέον με 100 ευρώ από επίδομα που παίρνει και η ζωή του από πέρυσι έχει ανατραπεί με τρόπο δραματικό.

Start typing and press Enter to search