Η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος γυναίκα στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν μεγάλωσε στο Μανχάταν ή στους λόφους του Χόλιγουντ. Αντίθετα, η Ριάνα συγκέντρωσε την περιουσία της από τη δική της μουσική και επιχειρηματικά εγχειρήματα.

Πρόσφατα, η 34χρονη τραγουδίστρια και διευθύνων σύμβουλος του Fenty Beauty κοσμούσε την ετήσια λίστα του Forbes με τις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες της Αμερικής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Κατατάχθηκε στην 21η θέση συνολικά και είναι η μόνος δισεκατομμυριούχος της λίστας κάτω των 40 ετών. Μερικά από τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια της Ριάνα προέρχονται από την επιτυχημένη μουσική της καριέρα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος είναι από τις τρεις εταιρείες λιανικής της: Fenty Beauty, Fenty Skin και Savage X Fenty.

Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά, αλλά η Ριάνα έχει πει ότι η εστίασή της δεν είναι στις αποτιμήσεις και τις διακρίσεις. Το 2019, είπε στο T Magazine των New York Times ότι επειδή δεν σχεδίαζε ποτέ να κάνει περιουσία, η επίτευξη οικονομικών ορόσημων «δεν θα με εμπόδιζε να εργαστώ».

«Θέλω να βοηθάω»

Η εννέα φορές νικήτρια του βραβείου Grammy είπε επίσης ότι θέλει να δώσει αυτά τα χρήματα για να καλύψει αυτό το θέμα, ούτως ή άλλως. «Τα λεφτά μου δεν είναι για μένα. Είναι πάντα στη σκέψη ότι μπορώ να βοηθήσω κάποιον άλλο», είπε. «Ο κόσμος μπορεί πραγματικά να σε κάνει να πιστέψεις ότι τα λάθος πράγματα είναι προτεραιότητα και σε κάνει να χάνεις πραγματικά τον πυρήνα της ζωής, αυτό που σημαίνει να είσαι ζωντανός».

Το 2012, η ​​Ριάνα ξεκίνησε ένα φιλανθρωπικό ταμείο, το Clara Lionel Foundation (CLF). Στόχος του είναι να «υποστηρίξει και να χρηματοδοτήσει πρωτοποριακές πρωτοβουλίες εκπαίδευσης και ανθεκτικότητας για το κλίμα» .
Ευαισθησία για το κλίμα

Μία από τις πρώτες πρωτοβουλίες της, η οποία ξεκίνησε ένα χρόνο μετά την έναρξη του ιδρύματος, συγκέντρωσε 60 εκατομμύρια δολάρια για γυναίκες και παιδιά που επηρεάστηκαν από τον HIV/AIDS μέσω πωλήσεων από τη σειρά κραγιόν της τραγουδίστριας με την MAC Cosmetics. Και τον Ιανουάριο, η CLF συνεργάστηκε με την πρωτοβουλία #SmartSmall του συνιδρυτή του Twitter Jack Dorsey για να δωρίσει συνολικά 15 εκατομμύρια δολάρια σε 18 διαφορετικές ομάδες δικαιοσύνης για το κλίμα.

Αυτά τα χρήματα προορίζονται για οργανισμούς που «επικεντρώνονται και ηγούνται από γυναίκες, νέους, μαύρους, ιθαγενείς, έγχρωμους και LGBTQIA+ κοινότητες» στις ΗΠΑ και την Καραϊβική.

Η επόμενη νεότερη δισεκατομμυριούχος στη λίστα του Forbes είναι η 41χρονη Κιμ Καρντάσιαν, η οποία έχει καθαρή περιουσία 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Καρντάσιαν και η αδερφή της Κάιλι Τζένερ –η οποία, στα 24 της, είναι η νεότερη μη δισεκατομμυριούχος στη λίστα, με καθαρή περιουσία 600 εκατομμυρίων δολαρίων – έχουν επίσης επιτυχία τόσο στη διασκέδαση όσο και στο λιανικό εμπόριο, συμπεριλαμβανομένων των αντίστοιχων σειρών μακιγιάζ τους.

Πηγή: ot.gr