Μια πράξη αλληλεγγύης έκαναν οι απόφοιτοι του σχολικού έτους 2019-2020 του Γενικού Λυκείου Σάμου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι μαθητές προσέφεραν τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει για την πενταήμερη εκδρομή τους, που δεν πραγματοποιήθηκε πέρυσι λόγω covid-19, στο σχολείο για την ανανέωσή του. Με τα χρήματα που προσέφεραν, αγοράστηκαν πέντε tablets και εξοπλίστηκαν εννέα αίθουσες με ασπροπίνακες.

Με την σειρά τους οι μαθητές και οι καθηγητές του «Πυθαγορείου» ΓΕΛ Σάμου, ευχαρίστησαν τους αποφοίτους μαθητές 2019-2020 αναφέροντας:

«Οι μαθητές και καθηγητές του ΓΕΛ Σάμου ευχαριστούμε τους μαθητές του σχολείου μας, απόφοιτους σχολικού έτους 2019 – 2020, για την ευγενική χορηγία τους. Συγκεκριμένα, οι μαθητές προσέφεραν τα χρήματα του κοινού ταμείου, που διατηρούσαν στο πλαίσιο της χρηματοδότησης της καθιερωμένης πενθήμερης εκδρομής που προγραμματιζόταν για το τέλος της χρονιάς, για τις ανάγκες του σχολείου τους μετά την ματαίωση της εκδρομής λόγω της πανδημίας του covid-19. Το ποσό αυτό χρησιμοποιήθηκε για την αγορά 5 tablets προσκειμένου να καλυφθούν ανάγκες μαθητών για την τηλεκπαίδευση και για τον εξοπλισμό εννέα αιθουσών με ασπροπίνακες».