Η απουσία λίμπιντο επηρεάζει αρνητικά άνδρες και γυναίκες, τόσο σωματικά, όσο και συναισθηματικά. Οφείλεται συνήθως σε προβλήματα στη σχέση, στρες, κούραση και προβλήματα υγείας, όπως τα χαμηλά επίπεδα ορμονών.

Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής, μπορούν να αυξήσουν την επιθυμία για σεξ. Τέτοιες είναι η κατανάλωση υγιεινών τροφών και ο επαρκής ύπνος.
Σεξ και σοκολάτα…

Εμείς όμως θα αναφερθούμε σε μια συγκεκριμένη, μιας και σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας.

Καλά καταλάβατε, θα αναφερθούμε στη σοκολάτα, η οποία εκτός από την υπέροχη γεύση, αυξάνει και την επιθυμία για σεξ!

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα onmed.gr, σύμφωνα με τους ερευνητές, η σοκολάτα βοηθά στην παραγωγή φαινυλαιθυλαμίνης και σεροτονίνης στο σώμα. Και οι δύο ενώσεις είναι γνωστές για τη συμβολή τους στην αύξηση της λίμπιντο.

Το στρες είναι ένας από τους πιο γνωστούς παράγοντες απότομης μείωσης του ενδιαφέροντος για σεξ. Μελέτες έδειξαν ότι οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο από χαμηλή λίμπιντο συγκριτικά με τους άνδρες.
Εδώ παίζει ρόλο η σοκολάτα

Μελέτη του 2018 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση 1-2 κομματιών σοκολάτας μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του στρες, σύμφωνα με την Independent.

Τα ευρήματα βασίζονται σε ανασκόπηση δύο προηγούμενων μελετών που επικεντρώθηκαν στη σχέση μιας διατροφής με σοκολάτα και της υγείας του εγκεφάλου.

Οι ερευνητές του Κέντρου Επιστημών Υγείας στο Πανεπιστήμιο Loma Linda, στην Καλιφόρνια, διαπίστωσαν ότι η γλυκύτητα της σοκολάτας ενισχύει το αίσθημα ευτυχίας.

Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας είχε επίσης θετική επίδραση στην υγεία του εγκεφάλου. Οι ερευνητές συσχέτισαν τα οφέλη της κατανάλωσης σοκολάτας με την ποσότητα κακάο που περιέχει, το οποίο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που ωφελούν τον εγκέφαλο και την καρδιαγγειακή υγεία.

Οι σοκολάτες με 70% περιεκτικότητα σε κακάο φάνηκε ότι μειώνουν τα επίπεδα άγχους και τη φλεγμονή. Παράλληλα, βελτιώνουν τη διάθεση, τη μνήμη και το ανοσοποιητικό, το οποίο θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε τη διάθεση για σεξ.

Σύμφωνα με τον Lee Berk, επικεφαλής ερευνητή και συνεργάτη του Πανεπιστημίου Loma Linda, όσο περισσότερο κακάο καταναλώνετε, τόσο πιο χαρούμενοι γίνεστε.