Ένας Νοτιοκορεάτης φοιτητής έφαγε μια μπανάνα που αποτελούσε μέρος μιας εγκατάστασης του καλλιτέχνη Μαουρίτσιο Κατελάν, λέγοντας ότι ήταν «πεινασμένος» καθώς δεν είχε φάει πρωινό.
Το έργο τέχνης που ονομάζεται «Comedian», αποτελούνταν από μια ώριμη μπανάνα κολλημένη σε έναν τοίχο στο Leeum Musuem of Art της Σεούλ.
Αφού έφαγε την μπανάνα, ο φοιτητής κόλλησε τη φλούδα της στον τοίχο.
Το μουσείο τοποθέτησε αργότερα μια νέα μπανάνα στο ίδιο σημείο. Άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες, η μπανάνα που εκτίθεται αντικαθίσταται κάθε δύο ή τρεις ημέρες.
Μιλώντας έπειτα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο φοιτητής είπε ότι βλέπει το έργο του Κατελάν ως μια εξέγερση ενάντια σε μια συγκεκριμένη αρχή. «Θα μπορούσε να υπάρξει άλλη μια εξέγερση ενάντια στην εξέγερση», ανέφερε. «Το να βλάψεις ένα έργο τέχνης θα μπορούσε επίσης να θεωρηθεί ως έργο τέχνης, σκέφτηκα ότι θα ήταν ενδιαφέρον… Δεν είναι κολλημένο εκεί για να το φάνε;», διερωτήθηκε


Όταν έμαθε για το περιστατικό, ο Μαουρίτσιο Κατελάν σχολίασε απλά: «Κανένα πρόβλημα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι μπανάνες που χρησιμοποιούνται για το έργο του καταναλώνονται από επισκέπτη του μουσείου. Το 2019, ο καλλιτέχνης περφόρμανς Ντέιβιντ Ντατούνα τράβηξε την μπανάνα από τον τοίχο αφού το έργο τέχνης πουλήθηκε για 120.000 δολάρια στο Art Basel στο Μαϊάμι.
Η μπανάνα αντικαταστάθηκε γρήγορα και δεν έγινε καμία περαιτέρω ενέργεια.