Σκιάθος: Απόβαση τουριστών στο νησί -Σε εξέλιξη το κύμα των διακοπών

Λίγο μετά τις 10 το πρωί τα πλοία έδεσαν στο λιμάνι της Σκιάθου και μόλις κατέβηκαν οι μπουκαπόρτες, έγινε απόβαση τουριστών στο νησί.

Καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού τα ελληνικά νησιά, παρά τα αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό, έχουν την τιμητική τους, με Έλληνες και ξένους επισκέπτες να τα προτιμούν για να περάσουν τις ημέρες των διακοπών τους.

Η Σκιάθος είναι ένας προορισμός με ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση. Ενδεικτικές εξάλλου είναι και οι πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου Σκιάθου, Θοδωρή Τζούμα, ο οποίος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FΜ», έκανε ένα μίνι – απολογισμό του πρώτου μήνα λειτουργίας της νέας ακτοπλοϊκής γραμμής που φτάνει στις Βόρειες Σποράδες από τη Θεσσαλονίκη.

Ο κ.Τζούμας είπε πως οι επιβάτες που επέλεξαν να ταξιδέψουν από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για τις Βόρειες Σποράδες, μέσα στον πρώτο μήνα λειτουργίας της νέας ακτοπλοϊκής γραμμής άγγιξαν τους 7.000.

«Χαιρόμαστε που πηγαίνει τόσο καλά το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη. Κατά τον πρώτο μήνα λειτουργίας το καράβι ήταν πάντα γεμάτο, ενώ αρκετές ημέρες την εβδομάδα τα διαθέσιμα εισιτήρια εξαντλούνται. Αυτό δείχνει πόσο μεγάλη ανάγκη είχαν η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη μια τέτοια γραμμή για τις Σποράδες» είπε ο κ.Τζούμας.

Υπενθυμίζεται πως το πρώτο δρομολόγιο σάλπαρε στις 21 Ιουνίου, με απευθείας σύνδεση της Θεσσαλονίκης με Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο και το ταχύπλοο οχηματαγωγό πλοίο μετέφερε συνολικά, στους καλοκαιρινούς τους προορισμούς, 6.893 άτομα, 737 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 179 δίκυκλα.

Start typing and press Enter to search