Σκόπελος – Πλούσια σε φυσικές ομορφιές και εναλλαγές τοπίου

Τμήμα του φιλόξενου νησιωτικού συμπλέγματος των Βορείων Σποράδων, η Σκόπελος, ανάμεσα στη Σκιάθο και την Αλόννησο, αποτελεί έναν εξαιρετικό τόπο διακοπών, μια υπέροχη πρόταση για δροσιά και χαλάρωση τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σύμφωνα με τη μυθολογική παράδοση, πρώτος κάτοικος της Σκοπέλου, που στην αρχαιότητα ονομαζόταν Πεπάρηθος και φημιζόταν για το κρασί της, ήταν ο μινωικής καταγωγής Στάφυλος, γιος του Διονύσου ή του Θησέα και της Αριάδνης.

Πυκνά πευκοδάση, μαγευτικές ακρογιαλιές, επιβλητικές απόκρημνες ακτές και όμορφες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά διαμορφώνουν ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, που γοητεύει τους επισκέπτες και ενθουσιάζει τους φυσιολάτρες.

Στην πρωτεύουσα του νησιού, την όμορφη πόλη της Σκοπέλου, τα πλακόστρωτα ανηφορικά δρομάκια, τα σπίτια και τα αρχοντικά με το παραδοσιακό χρώμα, οι παλαιές εκκλησίες, το Κάστρο με την πανοραμική θέα συνθέτουν ένα οικιστικό σύνολο με ιδιαίτερη ταυτότητα και ξεχωριστό χρώμα.

Κοντά στην πρωτεύουσα βρίσκονται μοναστήρια με αξιόλογη αρχιτεκτονική και μακρά ιστορική διαδρομή, που αποτελούν πόλους έλξεως για τους λάτρεις του θρησκευτικού τουρισμού.

Μοναδική εμπειρία αποτελεί η περιήγηση στη Γλώσσα, που κερδίζει την καρδιά των επισκεπτών με το παραδοσιακό χρώμα, τη μαγευτική θέα και το υπέροχο ηλιοβασίλεμά της.

Όμορφη θέα στο ηλιοβασίλεμα προσφέρουν, επίσης, το Κλήμα, χτισμένο αμφιθεατρικά σε καταπράσινη πλαγιά, και το Λουτράκι, το επίνειο της Γλώσσας, λιμάνι στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού.

Ασφαλώς, τη μεγαλύτερη παραθεριστική κίνηση συγκεντρώνουν οι παραθαλάσσιοι οικισμοί, που διαθέτουν πολύ καλή τουριστική υποδομή: ο Στάφυλος, σε περιοχή με μαγευτικές παραλίες και δαντελωτές ακρογιαλιές, ο Αγνώντας, χτισμένος στο μυχό όρμου, σε περιοχή με πευκόφυτες δαντελωτές ακρογιαλιές και γαλαζοπράσινα νερά, το Νέο Κλήμα (Έλιος), που αγκαλιάζεται από πυκνό πευκόδασος, και ο Πάνορμος, που απλώνεται κατά μήκος όμορφης παραλίας, κοντά στην Αντρίνα και τη Μηλιά, περιοχές με ακρογιαλιές εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς.

Start typing and press Enter to search