Ένα νέο μπέρμπον παρουσίασε στην αγορά ο καλαθοσφαιριστής Σκότι Πίπεν (Scottie Pippen),το Digits, ένα προϊόν συνεργασίας του με τον διακεκριμένο οινοποιό από τη Napa Valley της Καλιφόρνιας Dave Phiney.

Παράλληλα, φέτος θα κυκλοφορήσουν με τίτλο «Unguarded» τα απομνημονεύματα τού έξι φορές πρωταθλητή του NBA με τους Chicago Bulls (τους Unbelievabulls της δεκαετίας του 1990) και μέλους του Hall of Fame.

Μιλώντας στο περιοδικό GQ  για το Digits είπε ότι «ήταν μια ιδέα, τεμπελιάζαμε στη διάρκεια της πανδημίας, πίνοντας, μερικές φορές και πάνω από το φυσιολογικό. Ένας από τους εταίρους μου είπε ότι θα έπρεπε να κάνω το δικό μου μπέρμπον».

Ο εν λόγω πρότεινε στον Πίπεν να συναντήσει τον Dave Phiney και ήρθε σε επαφή με τους ανθρώπους στο Savage & Cook (αποστακτήριο στην Καλιφόρνια), οι οποίοι αρχικά νόμιζαν ότι ήταν πλάκα.

«Μέσα σε τρεις τέσσερις μέρες, ο Dave ήρθε με αεροπλάνο στο Λος Άντζελες και καθίσαμε σε δείπνο έξι ωρών. Και μετά από αυτό κλείσαμε τη συμφωνία δίνοντας τα χέρια. Υπήρχε σπουδαία χημεία μεταξύ μας και χτίσαμε πάνω σ’ αυτό» αφηγήθηκε ο Σκότι.

Γιατί μπέρμπον;

«Δεν μπορώ να πω ότι δεν έχω δοκιμάσει άλλα ποτά. Μου αρέσει να πίνω κρασί και άλλα ποτά. Για κάποιον λόγο ένιωσα ότι το μπέρμπον κατά κάποιον τρόπο μου ταιριάζει. Ήταν κάτι που πάντα μου άρεσε, αλλά ένιωσα σαν να ήμουν έτοιμος να βαδίσω το μονοπάτι της δημιουργίας του δικού μου μπέρμπον».

Μιλώντας για τις προτιμήσεις του στο αλκοόλ ο Σκότι Πίπεν είπε:

«Μου αρέσουν τα κοκτέιλ. Πίνω ποτά με βότκα. Μου αρέσει η τεκίλα. Αλλά είμαι ο τύπος που προσαρμόζεται παντού. Αν το καλοκαίρι είμαι σε γήπεδο για αγώνα μπέιζμπολ, θα ‘θελα μια παγωμένη μπύρα» εξομολογήθηκε.

Για τα αναμενόμενα απομνημονεύματά του, ο Σκότι Πίπεν είπε ότι «αυτή είναι μια ιστορία που πρέπει να ειπωθεί. Χρειάζεται να ξέρει ο κόσμος λίγο παραπάνω για μένα και την καριέρα μου. Είναι κάτι που πάντα ήθελα να κάνω. Και νομίζω ότι ήρθε ο καιρός».

Πέρυσι, η σειρά ντοκιμαντέρ «The Last Dance» παρουσίασε μέσα από τα μάτια του Μάικλ Τζόρνταν μια στιλπνή θέαση της «His Airness» (ο ανεπίσημος τίτλος ευγενείας του Μάικ) μαζί με σκηνές από τους Chicago Bulls της δεκαετίας του 1990 που πολλοί είδαν για πρώτη φορά.

Και επανήλθε στη μνήμη η οικεία δυναμική: ο Μάικλ ο ήρωας, ο Σκότι ο παρατρεχάμενος. Στη συνέντευξη που έδωσε, ο Πίπεν κλήθηκε να σχολιάσει το ότι στα απομνημονεύματά του υποστηρίζει πως χωρίς τον ίδιον δεν θα υπήρχαν Bulls όπως τους ξέρουμε, δεν θα υπήρχε ντοκιμαντέρ «The Last Dance», δεν θα υπήρχαν λάβαρα και το ότι ο Μάικ δεν θα ήταν ο ίδιος Μάικ.

«Θέλω ο κόσμος να διαβάσει και να γράψει ο καθένας το δικό του σενάριο. Έχετε ακούσει και δει την ιστορία του τι ήταν η ομάδα μας, πλευρές κατά κάποιον τρόπο. Πλευρές που ήθελαν να δείτε. Νομίζω ότι το βιβλίο στα σίγουρα θα σας δώσει μια διαφορετική οπτική για μένα και για το πώς έβλεπα τα πράγματα και για το γιατί έκανα πράγματα με τον τρόπο που τα έκανα» υπογράμμισε σύμφωνα με το ΑΠΕ ο Σκότι Πίπεν.