Σολομός ψητός με πράσα και ντοματίνια
Υλικά
1 μεγάλο ολόκληρο φιλέτο σολομού ή 4 φέτες
χυμό 2 μέτριων λεμονιών
2 πράσα σε ροδέλες ή μπαστουνάκια
8-10 ντοματίνια
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ποτηράκι νερό
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, αντικολλητικό χαρτί
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Στρώνετε σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους (ή παραλληλόγραμμο, πυρίμαχο σκεύος) αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας να εξέχει άλλο τόσο περίπου για να σκεπάσετε το φαγητό.
Χτυπάτε το νερό με το λεμόνι, το λάδι και αλατοπίπερο στο σέικερ ή ανακατεύετε καλά σε ένα ποτήρι. Βάζετε το σολομό επάνω στο χαρτί, σκορπίζετε τα πράσα, τα ντοματίνια και τον άνηθο και περιχύνετε με το μείγμα λαδιού-λεμονιού φροντίζοντας να απλωθεί παντού.
Σκεπάζετε το φαγητό πολύ καλά με το υπόλοιπο αντικολλητικό χαρτί, κλείνοντάς το περιμετρικά, και ψήνετε για 40’-45’.
Λίγα λόγια για τη συνταγή
Σολομός και ελαιόλαδο καθιστούν το πιάτο αυτό σημαντική πηγή καλών λιπαρών, πολύτιμων για την υγεία του οργανισμού.