Σουπιές σοτέ με χούμους από μαύρο ρεβίθι

Υλικά
1 κιλό περίπου σουπιές (ζητήστε από τον ψαρά σας να σας τις καθαρίσει)
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μικρός βολβός φινόκιο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Χυμός από ½ λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουταλιά θυμάρι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ρίγανη ψιλοκομμένη
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση:
Σε ένα ξύλο κοπής κόβετε το φινόκιο στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβετε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το φινόκιο μαζί με τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Όταν το φινόκιο είναι έτοιμο, το αποσύρετε από το τηγάνι, το τοποθετείτε σε ένα μπολ και ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Σοτάρετε τη σουπιά για 1 λεπτό σε πολύ δυνατή φωτιά, προσθέτετε το σοταρισμένο φινόκιο με το ξύσμα λεμονιού και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, σβήνετε με τον χυμό, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε από τη φωτιά.

Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα το χούμους και από πάνω τη σουπιά κομμένη σε λωρίδες, μαζί με το φινόκιο.

Για το χούμους:

Υλικά
250 γρ. μαύρα ρεβίθια βρασμένα
30 γρ. ελαιόλαδο
30 γρ. χυμός λεμονιού
40 γρ. ταχίνι
3 γραμμάρια κύμινο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το χούμους, σε ένα μίξερ προσθέτετε τα βρασμένα ρεβίθια, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ταχίνι, το κύμινο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάτε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Στο τέλος δοκιμάζουμε για το αλάτι και το πιπέρι.

Start typing and press Enter to search