Η κιθάρα δημοπρατήθηκε από τον οργανισμό Julien’s Auction το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Hard Rock Cafe της Νέας Υόρκης σε τιμή δέκα φορές μεγαλύτερη από την αρχική της.

Η μαύρη Fender Stratocaster φέρει υπογραφές των τριών μελών των Nirvana – του Cobain, του Krist Novoselic και του Dave Grohl – μαζί με μερικά λόγια του Kurt που απευθύνεται στον εκλιπόντα τραγουδιστή των Screaming Trees, Mark Lanegan.

Σύμφωνα με το Julien’s Auctions, ο Cobain έδωσε την κιθάρα στον Lanegan κατά τη διάρκεια της περιοδείας Nevermind των Nirvana το 1992

Στην ίδια δημοπρασία πωλήθηκε για 50,800 δολάρια και μια setlist από συναυλία των Nirvana στις 17 Απριλίου του 1991 στο OK Hotel του Seattle — στο set της οποίας πραγματοποιήθηκε το live ντεμπούτο του «Smells Like Teen Spirit».

Φαίνεται πως τα Nirvana memorabilia είναι ιδιαίτερα περιζήτητα, μιας που πριν λίγα χρόνια, η ακουστική κιθάρα του Cobain από το θρυλικό MTV Unplugged είχε πωληθεί για περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια. Η δε Fender Mustang του 1969 που είχε στο βίντεο του «Smells Like Teen Spirit» πωλήθηκε, επίσης, για 4,5 εκατομμύρια δολάρια.