Με ανακοίνωση στο Facebook η οργανωτική επιτροπή αναφέρει ότι δεν πρόκειται για ένα αμιγώς ιατρικό συνέδριο και ότι στόχος ήταν η ενημέρωση «στα προβλήματα που ταλανίζουν ένα τμήμα του πληθυσμού μας»

Στην ακύρωση του Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας, το οποίο επρόκειτο να διεξαχθεί από τις 2 έως τις 4 Ιουλίου στα Ιωάννινα προχώρησε η οργανωτική επιτροπή, έπειτα από το σάλο που προκάλεσε το τηλεοπτικό μύνημα.

Συνέδριο Γονιμότητας: Η ανακοίνωση της επιτροπής για την ακύρωση

Με ανακοίνωση στο Facebook η οργανωτική επιτροπή αναφέρει ότι δεν πρόκειται για ένα αμιγώς ιατρικό συνέδριο και ότι στόχος ήταν η ενημέρωση «στα προβλήματα που ταλανίζουν ένα τμήμα του πληθυσμού μας».

«Καθώς λοιπόν δεν κατέστη δυνατή η διεξαγωγή αυτού του σημαντικού συνεδρίου, ζητάμε από την Πολιτεία να αναλάβει την ευθύνη και να φροντίσει την ενημέρωση του πληθυσμού, διαφυλάσσοντας τις ελευθερίες και τις κατακτήσεις των γυναικών, ώστε να επιλέξουν και να επιδιώξουν την τεκνοποίηση όποτε και όπως οι ίδιες το επιθυμούν» αναφέρεται.

Θύελλα αντιδράσεων

Η εξέλιξη αυτή έρχεται έπειτα από τη θύελλα αντιδράσεων που σηκώθηκε εξ αιτίας του προωθητικού βίντεο, κάτι που οδήγησε την πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποσύρει την αιγίδα της από το συνέδριο. Επίσης, αποσύρθηκαν από χορηγοί επικοινωνίας η ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ απέσυραν τη συμμετοχή τους πλήθος συμμετεχόντων.