Συνταγή για λεμονοπιτάκια με σπιτική ζύμη

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • ελάχιστο αλάτι

Για τη γέμιση

  • 4 αυγά
  • 1/3 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • ο χυμός τριών λεμονιών
  • ξύσμα ενός λεμονιού

Εκτέλεση

1. Ετοιμάζετε τη ζύμη. Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά μεταξύ τους το βούτυρο, το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη, μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Απλώνετε τη ζύμη πιέζοντάς τη σε σκεύος βουτυρωμένο και αλευρωμένο ή καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20′.

2. Ετοιμάζετε τη γέμιση. Σε άλλο μπολ αναμειγύετε τη ζάχαρη και το αλεύρι. Προσθέτετε τα αυγά, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε το μείγμα καλά. Απλώνετε το μείγμα στη μισοψημένη βάση. Ψήνετε για ακόμη 22′ στους ίδιους βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Κόβετε σε τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα μόλις κρυώσει το γλύκισμα.

Σημείωση
Οι χρόνοι ψησίματος είναι ενδεικτικοί για σκεύος 23Χ23. Όσο μεγαλύτερο το σκεύος τόσο πιο λεπτό το γλυκό και ενδέχεται να χρειαστεί μικρότερο χρόνο ψησίματος. Αντιθέτως, όσο πιο μικρό το σκεύος, τόσο πιο παχύ το γλυκό, οπότε αυξάνεται κατά μερικά λεπτά και ο χρόνος ψησίματος.

Tip. Αν θέλετε, πασπαλίζετε την επιφάνεια με ζάχαρη άχνη.

Start typing and press Enter to search