Συνταγή για οσομπούκο με πουρέ

Συστατικά για το Osso buco με πουρέ πατάτας

  • 2 κιλά Osso Buco (4 κομμάτια Osso Buco) από μοσχαράκι γάλακτος
  • 3 κ.τ.σ αλεύρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 4 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε κύβους
  • 2 σκ. σκόρδου κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 120 ml ξηρό λευκό κρασί
  • 2 κύβους ζωμό βοδινού
  • 10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 1/2 κ.τ.σ Βούτυρο
  • 2 κ.τ.σ αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 λίτρο νερό

Τα υλικά για τον πουρέ πατάτας:

6-8 πατάτες
200 ml κρέμα γάλακτος
3 κ.τ.σ βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Η συνταγή για το Osso Buco με πουρέ

  • Αλατοπιπερώνετε όλες τις πλευρές του Osso Buco σας.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι σε κύβους.
  • Εν τω μεταξύ, σε μια χαμηλή κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, ζεσταίνετε αρκετό ηλιέλαιο για να καλύψετε ελαφρά το κάτω μέρος της κατσαρόλας σε δυνατή φωτιά.
  • Βάλτε το αλεύρι σας σε ένα πιάτο και αλευρώσετε το osso buco σας από παντού.
  • Μόλις το λάδι φτάσει σε υψηλή θερμοκρασία και καπνίζει ελαφρώς, βάλετε τα osso buco και ψήσετε το μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  • Αφαιρέστε από την κατσαρόλα και αφήστε το osso buco σε ένα πιάτο.
  • Προσθέστε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι στην ίδια κατσαρόλα και αφήστε τα να ψηθούν σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά.
  • Σβήσετε με το λευκό κρασί και μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί τελείως (περίπου 5 λεπτά).
  • Σε αυτό το σημείο, προσθέστε ξανά το Osso buco τους δυο κύβους βοδινό, το νερό και τα βότανα.
  • Αφήνουμε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια αφήνουμε να σιγοβράσει, σκεπάζουμε και
  • μαγειρεύουμε για 2 ώρες και 15 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά.
  • Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, ξεσκεπάζετε και μαγειρεύετε άλλα 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά, αν χρειαστεί προσθέσετε λίγο νερό.
  • Βγάλτε το Osso buco σας από την κατσαρόλα και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.

Για μια ωραία δεμένη σάλτσα:

  • Σουρώσετε το υγρό μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι.
  • Ρίξτε το υγρό (χωρίς το λίπος) πίσω στην κατσαρόλα που ψήσατε και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά.
  • Σε μια ξεχωριστή μικρή κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο.
  • Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέστε το αλεύρι.
  • Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Προσθέστε το μείγμα βουτύρου/αλευριού (roux) στο υγρό και ανακατέψτε.
  • Μαγειρέψτε λίγα λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  • Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
  • Προσθέστε ξανά το Osso buco και ζεστάνετε (λίγα λεπτά).
  • Το σερβίρουμε ζεστό πάνω από πουρέ πατάτας.
  • Γαρνίρουμε με φρέσκα βότανα δεντρολίβανο και θυμάρι.
  • Η συνταγή για τον πουρέ πατάτας:
  • Βάζουμε τις καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Περίπου 45 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
  • Αφαιρούμε το νερό (κρατάμε μόνο ελάχιστο στον κάτι της κατσαρόλας).
  • Με ένα σύρμα χειρός απλά με τις πατάτες, δεν θέλουμε κυκλικό ανακάτεμα, μόνο σπάσιμο.
  • Προσθέτουμε την κρέμα και το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  • Τελειώνουμε με αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο και σερβίρετε ζεστός.

Start typing and press Enter to search