Συνταγή για τηγανητές πατάτες με σάλτσα κάρυ

Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο λάδι, 1 κομμένο κρεμμύδι, 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο και λίγο τζίντζερ σε σκόνη, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.

Προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας αλεύρι γ.ο.χ., 1½ κουτ. σούπας απαλό κάρυ σε σκόνη, 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά και μαγειρεύουμε για 2΄-3΄, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην αρπάξουν.

Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε 350 ml ζωμό λαχανικών, προσθέτουμε 1 κουτ. γλυκού  καστανή ζάχαρη, 2 μικρές ντομάτες λεπτοκομμένες και σιγοβράζουμε για 15΄.

Τα πολτοποιούμε με μίξερ χειρός και απλώνουμε τη σάλτσα κάρυ πάνω από τις τηγανητές πατάτες.

Ρίχνουμε από πάνω κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια, μικρά κομματάκια ντομάτας και λίγο λεπτοκομμένο κόλιανδρο.

Start typing and press Enter to search