Μέτρια εύκολο| Για 12-15 άτομα

Για το κέικ βανίλια
200 γρ. βούτυρο
600 γρ. ζάχαρη
300 γρ. αυγά
320 ml γάλα
5 γρ. κόκκινο χρώμα
ζαχαροπλαστικής, σε σκόνη
2 γρ. αλάτι
1 στικ βανίλια ή 10 γρ. εκχύλισμα
500 γρ. αλεύρι
8 γρ. μπέικιν πάουντερ
5 γρ. μαγειρική σόδα
7 γρ. κακάο

Για τη σαντιγί
600 γρ. κρέμα γάλακτος 35% κρύα, από το ψυγείο
100 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για το σιρόπι
γλυκό του κουταλιού κεράσι
λίγο λικέρ Kirsch
κουβερτούρα bitter, ξύσμα

Διαδικασία
Κέικ βανίλια: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το γάλα και το κόκκινο χρώμα. Κοσκινίζουμε όλα τα στεγνά υλικά και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα. Μοιράζουμε σε 2 φόρμες και ψήνουμε για 30΄. Κρυώνουμε.

Σαντιγί: Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, την άχνη, τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί. Διατηρούμε στο ψυγείο.

Σιρόπι: Σουρώνουμε το γλυκό του κουταλιού και κρατάμε το σιρόπι σε ένα μπολ. Μέσα στο μπολ βάζουμε το Kirsch και ανακατεύουμε. Χρειαζόμαστε συνολικά 150 γρ. σιρόπι. Αυτό θα χρησιμοποιηθεί για να σιροπιαστεί το κέικ. Κόβουμε το κρύο κέικ, το σιροπιάζουμε με το σιρόπι που φτιάξαμε και τοποθετούμε πάνω σε μια πιατέλα κέικ, σαντιγί, το γλυκό κουταλιού καθώς και ξύσμα κουβερτούρας. Επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές. Διακοσμούμε από πάνω με ξύσμα μαύρης σοκολάτας και γλυκό κουταλιού κεράσι και σερβίρουμε.