ΣΥΡΙΖΑ: Σβίγκου για γραμματέα και Βασιλειάδη αναπληρωτή προτείνει ο Τσίπρας

Η Ράνια Σβίγκου προτείνεται ως νέα γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ε του κόμματος. Επίσης πρότεινε για την θέση του αναπληρωτή γραμματέα του κόμματος τον Γιώργο Βασιλειάδη.

Αναφερόμενος στις δύο αυτές υποψηφιότητες ο Αλέξης Τσίπρας διευκρίνισε ότι τα δύο αυτά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι βουλευτές ούτε πρόκειται να διεκδικήσουν την εκλογή τους στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Δίνοντας έμφαση στο ότι θα επικεντρωθούν στην ανάγκη για αναβάθμιση του κόμματος και της λειτουργίας του.
Επίσης αποσαφήνισε ότι η αλλαγή στην θέση του γραμματέα έγινε μετά από συνενόηση με τον απερχόμενο γραμματέα Δημήτρη Τζανακόπουλο. Ξεκαθάρισε ότι ήταν αίτημα του ίδιου να μην συνεχίσει στην θέση του γραμματέα.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «είναι ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ που κατάφερε αυτό το μεγάλο οργανωτικό άλμα. Να πενταπλασιάσει τα μέλη του. Αυτό δεν είναι μια δική μου φιλοφρόνηση αλλά ένα δεδομένο. Ένα fact που λένε και στο χωριό μου στην Ήπειρο». Επιπρόσθετα είπε ότι πρέπει «να τον ευχαριστήσω από καρδιάς» διευκρινίζοντας ότι «πολύ καιρό πριν μου έχει εκφράσει την επιθυμία του να ολοκληρώσει την θητεία του ως γραμματέας» .
Σβίγκου: Τιμή κι ευθύνη η πρόταση

«Η πρόταση του προέδρου αποτελεί τιμή και ευθύνη», ανέφερε η Ράνια Σβίγκου κατά την ομιλία της με την οποία αποδέχθηκε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να είναι η επόμενη γραμματέας του κόμματος.

Στην ομιλία της έκανε ειδική αναφορά στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες προκειμένου να συμμετάσχουν με συνθήκες ισότητας στον οικονομικό και κοινωνικό βίο και πρόσθεσε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η ενίσχυσή τους δεν μπορεί παρά να αποτελεί προτεραιότητα. Ακολούθως αναφέρθηκε στους νέους και στην «αβίωτη κατάσταση που αντιμετωπίζουν», από την προσπάθεια να μπουν στο πανεπιστήμιο μέχρι τις αντίξοες συνθήκες «με τον νόμο Κεραμέως» και μέχρι την αγορά εργασίας. «Πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των νέων και να ενισχύσουμε την νεολαία ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Σβίγκου αναφέρθηκε στο δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Συνέδριο» και πρόσθεσε: «είναι ανάγκη η πολιτική αλλαγή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιλέγει την βαρβαρότητα, η επίθεση στον φοιτητή στο ΑΠΘ είναι ενδεικτική και δείχνει το πρόσωπο της δεξιάς όσο και αν προσπαθούν να το κρύψουν. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει άμεσα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμος να δώσει τη μάχη για την ανατροπή και την πολιτική αλλαγή… Το μήνυμα της 15ης Μαίου έχει φθάσει στο Μέγαρο Μαξίμου. Το κόμμα βγήκε πιο ενωμένο και δυνατό από την εκλογή. Δεν πρέπει να φοβόμαστε τον διάλογο. Είμαστε ένα κόμμα 170.000 μελών, κάναμε το αναγκαίο βήμα για τη αντιστοίχιση με την κοινωνία».
Βασιλειάδης: Ο προοδευτικός κόσμος έχει ανάγκη έναν μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κουβαλάει μεγάλη ιστορία, και μαζί κουβαλάει το όραμα και την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο», ανέφερε ο Γιώργος Βασιλειάδης κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα.

Στην ομιλία του ανέφερε: «Η ευθύνη είναι να ακούσεις τα σημεία των καιρών να ακούσουμε την κραυγή της νεολαίας και να τα μετουσιώσουμε σε πολιτική μέσα από την αλληλεπίδραση με την κοινωνία. Φέρουμε τις ιδέες μας και το αξιακό μας φορτίο και με αυτά συμμετέχουμε στις κοινωνικές διεργασίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ποτέ στατικός, βρισκόταν και βρίσκεται σε διαρκή κίνηση και γίνεται η έκφραση όλων των προοδευτικών πολιτών και των συνιστωσών που παραμερίζουν τις επιμέρους διαφορές, απέναντι στην νεοφιλελεύθερη πολιτική».

Αναφέρθηκε στην εκλογική διαδικασία λέγοντας: «Στις 15 Μαΐου άνοιξε μία νέα σελίδα, 172.000 άνθρωποι έκαναν ένα μεγάλο βήμα και έστειλαν μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, ότι υπάρχει άλλος δρόμος και ότι βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ τον συλλογικό διανοούμενο που θα δώσει ένταση στη φωνή τους. Αυτό οφείλουμε να δεχθούμε ότι ήταν μόνο η αρχή, ήταν το πρώτο βήμα της γιγάντωσης της δράσης μας. Ο προοδευτικός κόσμος έχει ανάγκη έναν μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ και είναι ανάγκη η εμβάθυνση της δράσης του ΣΥΡΙΖΑ στη νεολαία, στα κοινωνικά κινήματα, στον εργατικό χώρο».
Ποια είναι η Ράνια Σβίγκου

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κυψέλη. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές ενώ απέκτησε μεταπτυχιακό στην Πολιτική Επιστήμη στο ΕΚΠΑ και μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία της Εργασίας στο Πανεπιστήμιο της Ναντέρ της Γαλλίας. Παράλληλα εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα.

Υπήρξε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της Νεολαίας Συνασπισμού.

Το 2015 εκλέχθηκε μέλος της Πολιτικής του Γραμματείας, αναλαμβάνοντας εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Τον Ιούλιο του 2019 ορίστηκε υπεύθυνη στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τον Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
Ποιος είναι ο Γιώργος Βασιλειάδης

Ο Γιώργος Βασιλειάδης γεννήθηκε το 1978. Σπούδασε Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πληροφορική και στις Επικοινωνίες σε Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης.

Διετέλεσε γενικός γραμματέας καταπολέμησης της διαφθοράς και υφυπουργός αθλητισμού.
www.news247.gr

Start typing and press Enter to search