Πώς μπορεί να είναι η ζωή για έναν σωματοφύλακα του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προσπαθεί να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του; Ο Κέβιν Μακ Κέι, που εργάστηκε για τον Τραμπ στη Σκωτία, αποκαλύπτει.

Ο Μακ Κέι ισχυρίζεται πως η δουλειά του (εργάστηκε για τον Τραμπ επί πέντε χρόνια και απολύθηκε το 2012) κατέστρεψε τη ζωή του και πως ο τέως Αμερικανός πρόεδρος του χρωστάει ακόμη λεφτά για κάτι cheeseburgers που του είχε αγοράσει από τα McDonald’s.

Το περιστατικό με τα burgers

Όπως αποκαλύπτει: «Μου οφείλει ακόμη λεφτά για τα McDonald’s. Μου είπε ότι θα μου τα δώσει, αλλά δεν το έκανε ποτέ. Όσο καιρό δούλευα μαζί του, σκεφτόμουν ότι δεν μπορεί, θα μου πει κάποια στιγμή “έλα Κέβιν, πάρε τα λεφτά που σου χρωστάω”, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ. Νόμιζα ότι ήταν εντάξει τύπος όταν άρχισα να δουλεύω γι’ αυτόν, αλλά υποθέτω ότι, όπως όλοι έχουμε δει, είναι άνθρωπος που δεν κρατάει τον λόγο του».

Μιλώντας για το περιστατικό με τα burgers, είπε: «Ήταν το 2008, όταν ο μελλοντικός πρόεδρος κατευθυνόταν στο αεροδρόμιο του Αμπερντίν στη βορειοανατολική Σκωτία, μετά από επίσκεψη στο αγαπημένο του γήπεδο του γκολφ, Trump International. Την ώρα που φτάσαμε στη Γέφυρα του Ντον, ζήτησε να σταματήσουμε στα McDonald’s για να πάρουμε φαγητό για την πτήση στη Νέα Υόρκη. Ήμασταν σε ένα κομβόι 6 Range Rovers με περίπου 15 άνδρες με κοστούμια μέσα, οπότε, όπως καταλαβαίνετε, πολλοί έμειναν έκπληκτοι όταν σταματήσαμε στο πάρκινγκ του McDonald’s. Ο Τραμπ δεν είχε μαζί του λίρες Αγγλίας και με ρώτησε εάν θα μπορούσα να πληρώσω εγώ. Απάντησα θετικά και πήρα την παραγγελία για όλους -περίπου 20 cheeseburgers και πατάτες, με περίπου 10-15 αναψυκτικά».

Και συνεχίζει: «Ο Ντόναλντ Τραμπ παρήγγειλε το συνηθισμένο του: δύο cheeseburgers με πατάτες και μία Coca-Cola διαίτης. Αυτό έτρωγε πάντα και πάντα ήθελε να έχει φαγητό McDonald’s στο ιδιωτικό του τζετ. Πλήρωσα συνολικά 95 λίρες και παρόλο που μου είπε ότι θα μου τα δώσει, δεν το έκανε ποτέ».

Στην αποκλειστική του συνέντευξη στην «Daily Mail», ο Κέβιν Μακ Κέι λέει για πρώτη φορά πως είδε τον Τραμπ να είναι εριστικός με τη σύζυγό του Μελάνια, να χτυπά τους εργολάβους του και να εκφοβίζει τους μη συνεργάσιμους γαιοκτήμονες, ενώ πάλευε να κρατήσει στη θέση τους τα μαλλιά του στον δυνατό σκωτσέζικο άνεμο.

Η γνωριμία του σωματοφύλακα με τον Ντόναλντ Τραμπ

Την περίοδο που ήταν σωματοφύλακάς του, ήταν τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθούσε να χτίσει το ονειρικό του γήπεδο γκολφ στο Μπαλμέντι της Σκωτίας, κοντά στη γενέτειρα της μητέρας του. Προσλήφθηκε για τη δουλειά, καθώς προηγουμένως ήταν σωματοφύλακας διασημοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της Μπρίτνεϊ Σπίαρς.

Μιλώντας από το σπίτι του στο Αμπερντίν, ο Κέβιν είπε: «Με πλησίασε ο συντονιστής του έργου του κτήματος το 2007 και με ρώτησε εάν θα με ενδιέφερε να μπω στην ασφάλεια του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μόλις είχε αγοράσει γη για γήπεδο του γκολφ. Δεν τον είχα ακούσει ποτέ, αλλά μου είπε ότι ήταν δισεκατομμυριούχος από την Αμερική και πως ήθελε να κάνει ένα από τα μεγαλύτερα γήπεδα γκολφ στον κόσμο, οπότε του είπα ”ναι”».

 «Έπρεπε να φροντίζω το σπίτι στο κτήμα, στο οποίο έδωσε το όνομα της μητέρας του, και να φροντίζω την οικογένεια όταν ερχόταν. Ήταν μια 12ωρη δουλειά, 7 ημέρες την εβδομάδα, και γνώρισα για πρώτη φορά τον Ντόναλντ Τραμπ όταν ήρθε αργότερα εκείνη τη χρονιά για να δώσει συνέντευξη Τύπου. Ήταν όλο επαίνους, όταν συστηθήκαμε, και μου είπε: “Έχω ακούσει πολλά για σένα και για την καλή δουλειά που κάνεις”. Φαινόταν ένας πολύ καλός άνδρας, ευχάριστος και γοητευτικός».

Έξαλλος με τους ντόπιους γαιοκτήμονες -Τι έκανε σε έναν κάτοικο επειδή δεν του άρεσε το σπίτι του

Η διάθεσή του όμως άρχισε να αλλάζει από το δεύτερο ταξίδι του στη Σκωτία, όταν κάποιοι ντόπιοι γαιοκτήμονες αρνήθηκαν να του πουλήσουν τη γη τους. Όπως λέει ο σωματοφύλακας: «Τη δεύτερη φορά που συναντηθήκαμε, μου είπε: “Θέλω να δώσεις σε αυτούς τους μ@@@ ένα σκληρό μάθημα”. Ήθελε να αναβοσβήνουμε τα φώτα και να πατάμε τις κόρνες των αυτοκινήτων μέσα στη νύχτα, απλώς γιατί ήθελε να την “πει” σε κάποιον. Ο λόγος ήταν επειδή δεν του πωλούσαν τη γη, αλλά αυτό ήταν δικό τους θέμα και δεν ήθελα να αναμειχθώ. Του απάντησα ότι δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι τέτοιο».

 «Μια φορά, μετέφερα τον Τραμπ στο κτήμα του, όταν μου ζήτησε να σταματήσω και μου έδειξε ένα ακίνητο που ανήκε σε έναν ντόπιο. Είπε στον εργολάβο που κατασκεύαζε το έργο: “Δεν μου αρέσει η εμφάνιση αυτού του σπιτιού. Θα σου δώσω 10.000 λίρες επιπλέον εάν βάλεις δέντρα γύρω από αυτό το σπίτι”. Έβαλαν τα δέντρα λίγο αργότερα και άκουσα πως είχε το θράσος να δώσει τον λογαριασμό του άνδρα στον οποίο ανήκε το σπίτι. Τέτοιου είδους άνδρας είναι».

Η Μελάνια Τραμπ ήταν υπάκουη, έκανε ό,τι της έλεγε, χωρίς να ρωτά

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε επίσης από τον Κέβιν, κάποια άλλη στιγμή, να πάρει τη Μελάνια και τον γιο τους, Μπάρον, από το αεροδρόμιο του Αμπερντίν, όταν είχαν πετάξει με το ιδιωτικό του αεροπλάνο στο Παρίσι το 2011. Όπως λέει: «Ήταν η μόνη φορά που είχε έρθει εδώ και ήταν φανταστική. Έδειχνε σαν μια σύζυγος που φρόντιζε την οικογένειά της πολύ και έκανε ό,τι της έλεγε, χωρίς να ρωτήσει. Εάν ο Ντόναλντ Τραμπ της ζητούσε να κάνει κάτι, εκείνη το έκανε αμέσως. Η Μελάνια ανησυχούσε πολύ για τον Ντόναλντ όταν προσγειώθηκε. Με ρώτησε μάλιστα: “Πώς είναι ο Ντόναλντ; Κοιμάται καλά, τρώει;”. Ο Τραμπ ήταν πολύ αγχωμένος εκείνη την εποχή. Κοιμόταν ελάχιστα, μόλις 4-5 ώρες. Πήγαινε για ύπνο στη μία μετά τα μεσάνυχτα και σηκωνόταν από τις 5. Δεν έτρωγε τίποτα όλη την ημέρα, παρά μόνο το βράδυ -και τότε συνήθως προτιμούσε μπριζόλα. Η Μελάνια δεν βγήκε καθόλου από το κτήμα όσο ήταν εδώ και φαινόντουσαν να τα πηγαίνουν καλά, αν και ήταν λίγο εριστικός μαζί της. Πάντα ήταν έτσι. Μια μέρα του έδωσε ένα φλιτζάνι καφέ και της απάντησε με έντονο ύφος: “Δεν το θέλω αυτό, θα το συζητήσουμε αργότερα”. Δεν ξέρω εάν ήταν ο καφές που τον ενόχλησε ή κάτι άλλο. Δεν διαφωνούσε με τη γυναίκα του μπροστά σε άλλους ανθρώπους».

Το θέμα με τα μαλλιά του

Σε ένα άλλο περιστατικό, που αποκαλύπτει τα νεύρα τού Τραμπ, ο Κέβιν λέει: «Ήταν ιδιαίτερα αγχωμένος όταν ανακαινίστηκαν τα γραφεία του κτήματος και οι κατασκευαστές είχαν βάλει λάθος παράθυρα. Τον θυμάμαι να λέει: “Ποιος παρήγγειλε αυτά τα παράθυρα;”. Ο οικοδόμος τού είπε ότι εκείνος τα είχε παραγγείλει. Και ο Τραμπ τότε του απάντησε: “Δεν πληρώνω γι’ αυτό το χάλι. Δεν παρήγγειλα ποτέ αυτά τα παράθυρα και δεν τα ζήτησα ποτέ. Θέλω να διορθωθεί το θέμα”. Έτσι διαπραγματευόταν με όλους. Δεν έκανες παζάρια μαζί του».

Πάντως, ένα πράγμα για το οποίο δεν μπορούσε να διαπραγματευτεί ποτέ ήταν ο τοπικός καιρός. Όπως λέει ο πρώην σωματοφύλακάς του: «Έβαζε λακ στα μαλλιά του διαρκώς και, πιστέψτε με, είναι αληθινά τα μαλλιά του. Ο άνεμος, όμως, από τη Βόρεια Θάλασσα που φυσούσε στο κτήμα τον δυσκόλευε πολύ γιατί δεν στέκονταν ποτέ στη θέση τους».

Ο Κέβιν θυμάται επίσης το αφεντικό του να λέει ότι του είχε ζητηθεί να κατέβει υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο το 2012, αλλά αρνήθηκε.

Την ίδια χρονιά, ο σωματοφύλακάς του κλήθηκε στο γραφείο της εκτελεστικής αντιπροέδρου του Trump International, Σάρα Μαλόν, και απολύθηκε χωρίς εξήγηση.