Η ανταπόκριση του κόσμου για τα Τέμπη είναι συγκλονιστική και αυτό αποτυπώνεται στο νούμερο των υπογραφών το οποίο αναμένεται να αυξηθεί και άλλο.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ Επίκαιρη Ερώτηση στην υπουργό Εσωτερικών, με τον Βασίλη Κόκκαλη να ζητά από τη Νίκη Κεραμέως να ξεκαθαρίσει αν «θα σεβαστεί η κυβέρνηση με νομοθετική πρωτοβουλία τους 1 εκατ. πολίτες που στηρίζουν το ψήφισμα για τα Τέμπη».

Το ψήφισμα για τα Τέμπη είναι νομοθετική πρωτοβουλία για την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας όταν προκύπτουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

«Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από τη Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων.

Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι! Κατά τη διαδικασία θα σας ζητηθεί χρηματικό ποσό, το οποίο θα είναι προαιρετικό και δεν αφορά τον σύλλογο “Τέμπη 2023” αλλά την πλατφόρμα που φιλοξενεί το ψήφισμα.

Επιλέγετε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρημάτων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας», αναφέρεται στο ψήφισμα.