Τα ηλεκτρικά τσόπστικ δεν είναι μόνο για σούσι – Μια καταπληκτική ανακάλυψη

Ξεσκονίστε τις δεξιότητές σας στα τσόπστικ, ή αν είστε από εκείνους που τρώνε σούσι με το πηρούνι, αφήστε τις ευκολίες και ξεκινήστε εντατικά.

Οι Γιαπωνέζοι έκαναν μια καταπληκτική ανακάλυψη, που δεν αφορά μόνο όσους αρέσκονται στο ωμό ψάρι και τα συναφή, αλλά λίγο πολύ όλους μας. Τα ηλεκτρικά τσόπστικ αυξάνουν το γευστικό αίσθημα του αλμυρού, με αποτέλεσμα να τρως ανάλατο φαγητό και να σου φαίνεται νόστιμο.

Αυτή η εξέλιξη είναι προφανές ότι αφορά κατά κύριο λόγο όσους έχουν θέμα με την κατανάλωση αλατιού και για λόγους υγείας πρέπει να το μειώσουν ή και να το αφαιρέσουν εντελώς από τη δίαιτά τους.

Τα ηλεκτρικά τσόπστικ δημιουργήθηκαν από τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Μέιτζι, Χομέι Μαγιασίτα και την εταιρεία τροφίμων Kirin Holdings.

Τα τσόπστικ καταφέρνουν να αυξήσουν την αίσθηση της αλμυρής γεύσης χρησιμοποιώντας ηλεκτρική διέγερση και ένα μικρό υπολογιστή που φοριέται στο χέρι.

Το μηχάνημα αυτό διοχετεύει ένα μικρό ηλεκτρικό φορτίο το οποίο μεταφέρει με τα τσόπστικ ιόντα νατρίου από την τροφή στο στόμα. Εκεί, αυτά δημιουργούν μια αίσθηση αλμυρότητας η οποια, όπως λέει ο Μαγιασίτα μπορεί να είναι έως και μιάμιση φορά ισχυρότερη από την κανονική του φαγητού.

Ο Μαγιασίτα και το εργαστήριό του μελετούν εδώ και χρόνια τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία μπορεί να αλληλεπιδράσει με τις ανθρώπινες αισθήσεις και να τις επηρεάσει.

Ανάμεσα σε άλλα έχουν δημιουργήσει μια οθόνη τηλεόρασης την οποία μπορείς να γλύψεις και να νοιώσεις τη γεύση των τροφών που παρουσιάζονται σε αυτήν. Ναί, μόνο τροφών, προς το παρόν τουλάχιστον.

τα ηλεκτρικά τσόπστικ έχουν μεγάλη σημασία γιά τους Ιάπωνες όχι τόσο λόγω παράδοσης, όσο επειδή σαν λαος καταναλώνουν απίστευτες ποσότητες αλατιού, καθώς η κουζίνα τους βασίζεται στις αλμυρές γεύσεις. Ο μέσος ενήλικας Ιάπωνας καταναλώνει περίπου δέκα γραμμάρια αλάτι την ημέρα, διπλάσια ποσόττα από τη συνιστώμενη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η υπερβολική κατνάλωση νατρίου, όπως οι περισσότεροι ξέρουμε, οδηγεί σε υψηλή πίεση, εγκεφαλικά επεισόδια και διάφορα άλλα όχι πολύ ευχάριστα πράγματα. Η ιδέα πίσω από τα τσόπστικ είναι πολύ απλή: Τρως λιγότερο αλάτι χωρίς να χρειάζεται να χαλάσεις τις γευστικές σου συνήθειες.

Τα ηλεκτρικά τσόπτσικ θα βγουν στο εμπόριο μέσα στον επόμενο χρόνο.

πηγή cnn.gr

Start typing and press Enter to search