O Elon Musk είχε μεγάλη υπερηφάνεια και υψηλές προσδοκίες από τα νέα εργοστάσια της Tesla στη Γερμανία και τις ΗΠΑ, καθώς ήταν αναγκαία για την αύξηση παραγωγής και παραδόσεων. Ωστόσο τα επίμονα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και οι μεγάλες ελλείψεις μπαταριών θέτουν σοβαρότατα εμπόδια στη λειτουργία τους, με αποτέλεσμα να «χάνουν δισεκατομμύρια» όπως ο ίδιος είπε σε συνέντευξή του στο Tesla Owners of Sillicon Valley.

«Τα εργοστάσια τόσο στο Βερολίνο όσο και στο Όστιν είναι γιγαντιαίοι φούρνοι καύσης χρημάτων αυτή τη στιγμή. Ακούμε έναν γιγάντιο βρυχηθμό, που είναι ο ήχος του χρήματος στις φλόγες» ανέφερε. «Χάνουν πραγματικά δισεκατομμύρια δολάρια αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν τόνοι δαπανών και εξαιρετικά περιορισμένη παραγωγή» εξήγησε.

Ο Μασκ σημείωσε μάλιστα πως τα λεγόμενα gigafactories παλεύουν για τα επίπεδα της παραγωγής τους από την πρώτη στιγμή που άνοιξαν στις αρχές της προηγούμενης χρονιάς. Το εργοστάσιο στο Όστιν του Τέξας προς το παρόν παράγει «μικροσκοπικό» αριθμό αυτοκινήτων, εν μέρει επειδή οι μπαταρίες και άλλα εξαρτήματα έχουν κολλήσει σε ένα κινεζικό λιμάνι με κανέναν να μην είναι σε θέση να τα μετακινήσει. Το lockdown στη Σαγκάη αποδείχθηκε «πολύ πολύ δύσκολο» για την Tesla, τόνισε.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα, αλλά αυτό το κομμάτι της δημοσιεύθηκε μόλις χθες, Τετάρτη