Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το διάσημο ταξιδιωτικό περιοδικό Travel & Leisure απένειμε τα βραβεία του στους καλύτερους προορισμούς της χρονιάς. Ανάμεσα στις λίστες που δημιουργεί το συγκεκριμένο περιοδικό μπορεί κανείς να βρει εκτός από καλύτερα μέρη για διακοπές, τα κορυφαία εστιατόρια του κόσμου, τα ιδανικότερα ξενοδοχεία, αλλά και τα νησιά που έχει λατρέψει το κοινό. Η ψηφοφορία γίνεται από τους αναγνώστες του ‘Travel+Leisure’ από όλο τον κόσμο, οι οποίοι επιλέγουν τον νικητή κάθε κατηγορίας. Για φέτος, η ψηφοφορία έκλεισε στις 2 Μαρτίου, πριν την εξάπλωση του COVID-19 στον πλανήτη, επομένως η κρίση τους δεν επηρεάστηκε από το πόσο ασφαλής ή όχι είναι ο εκάστοτε προορισμός.

Η Ελλάδα, λοιπόν, αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια στις κατηγορίες των νησιών. Τόσο στην ευρωπαϊκή λίστα, όσο και στην παγκόσμια. Ειδικά δε στην ευρωπαϊκή, είχαμε ελληνική εκπροσώπηση στην πρώτη θέση. Και δεν ήταν ούτε η Σαντορίνη, ούτε η Μύκονος, τα δύο πιο γνωστά ελληνικά νησιά που φάνταζαν ως φαβορί. Την πρώτη θέση του κοινού κατέλαβε η Πάρος με σκορ μάλιστα 90.55/100

Οι αναγνώστες του ‘Travel + Leisure’ δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την Πάρο, η οποία αν και μικρή περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεται κάποιος για να περάσει ένα αξέχαστο ελληνικό καλοκαίρι. “Μοιάζει περισσότερο με ελληνικό παράδεισο”, έγραψε ένας αναγνώστης του περιοδικού. Εκτός από την πρώτη θέση στην ευρωπαϊκή λίστα με τα 20 καλύτερα νησιά, η Πάρος κατέλαβε την δεύτερη θέση και στην παγκόσμια λίστα του Τ+L με τα 25 καλύτερα.