Το νέο drone που κατασκευάζει η Τουρκία για τη «Γαλάζια Πατρίδα»

Νέα οπλισμένα drones θα απογειώνονται πλέον όχι μόνο από χερσαίους διαδρόμους, αλλά και από πλοία.

Το οπλισμένο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα Bayraktar TB-3, που θα χρησιμοποιηθεί στο πολεμικό πλοίο «Αναντολού», θα πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση φέτος.

Η Τουρκία, όπως αναφέρει το sigmalive.gr, ξεκίνησε την κατασκευή του αεροπλανοφόρου «Αναντολού» για να γίνει ισχυρότερη στη «Γαλάζια Πατρίδα». Αρχικώς σχεδιάστηκε να απογειώνονται/προσγειώνονται σε αυτό μαχητικά αεροσκάφη F-35, που είναι ικανά για κάθετη προσγείωση και απογείωση. Ωστόσο, η Τουρκία αποκλείστηκε από τα F-35 και ως εκ τούτου, τα σχέδια άλλαξαν. Αποφασίστηκε λοιπόν να μετατραπεί το Anadolu σε πλοίο για οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

To οπλισμένο drone

Η εταιρεία Baykar, η οποία παράγει τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, όπως το Bayraktar TB-2 και το Akıncı, άρχισε να αναπτύσσει τώρα και το οπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB-3 για το Anadolu, το οποίο μπορεί να προσγειωθεί και να απογειωθεί σε πλοία με μικρούς διαδρόμους και φέτος το εξελιγμένο drone θα πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση. Όταν το Αναντολού ξεκινήσει τις αποστολές του, αναμένεται να εξυπηρετεί περίπου 40 Bayraktar TB-3.

Το οπλισμένο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα Bayraktar TB-3 θα μπορεί να μεταφέρει περίπου 280 κιλά χρήσιμου φορτίου, όπως όπλα, βλήματα και κάμερες. Επιπλέον, σε αντίθεση με άλλα drones, τα φτερά του θα διπλώνονται.

Start typing and press Enter to search